För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Experterna: "Introducera entreprenöskapet tidigt"

Publicerad 10 aug 2022
Dagens unga måste ges möjlighet att bli nästa generations företagare, skriver Företagarnas experter Eva Cooper och Anna Libietis i en debattartikel.

Alla har någon gång gått i skolan, men samtidigt blir det alltmer uppenbart att den skola som varit har svårt att stå som modell för den skola som behövs framöver.

Även arbetsmarknaden förändras i allt snabbare takt och sedan 1990 har 4 av 5 nya jobb skapats i små och medelstora företag. Det är därför avgörande att förbereda dagens elever inför framtidens arbetsmarknad genom att samverka mellan utbildningsväsendet och företagen, skriver Företagarnas regionchef Eva Cooper i en debattartikel på örebrokuriren tillsammans med Anna Libietis, expert på utbildning och kompetensutbildning, Företagarna. 

Avgörande för att förbereda eleverna inför framtidens arbetsmarknad är att samverkan mellan utbildningsväsendet och företagen fördjupas och systematiseras. För att kunna göra välinformerade studieval och förstå var jobben finns, behöver eleverna nås av kontinuerlig information om arbetsmarknaden och utbildningarnas kvalitet och utfall. 

Läs hela debattartikeln här

Fler nyheter från Företagarna