För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Rutinerade butiksägaren Monica: "Jobbat hela mitt liv"

Publicerad 30 sep 2021
Monica Walfridsson är den superrutinerade butiksägaren och som nyligen korades till Årets Företagare i Askersunds kommun tack vare hennes otroliga entreprenörskap.
Foto: Företagarna

Redan vid åtta års ålder började Monica Walfridsson hjälpa till i sina morfärldrars tobaksaffär som då låg i Laxå. I dag driver hon Lekia i Askersund sedan elva år tillbaka och har nu hyllats av Företagarna och Askersunds kommun för sin otroliga entreprenörsanda.

Monica blev en stor inspiratör och ett föredöme för många lokala företagare när hon under pandemin var snabb på att ställa om. Nu har hon fått utmärkelsen Årets Företagare för sitt entreprenörskap, något som kom lite som en chock för henne, skriver tidningen Bo i Askerund.

- Det är ingenting man tror ska hända men det var förstås jätteroligt. Jag har ju jobbat länge i det här yrket och det blev en extraskjuts när man fick en så fin utmärkelse, säger Monica Walfridsson till tidningen. 

Korades till Årets Företagare i Askersund 2021

Monica tyckte att handelsbranschen var så rolig att hon aldrig lämnade, även om hon hade tankar på stundvis var nyfiken på andra yrken. Det resulterade i att hon, tillsammans med sin mamma, drev vidare sina morföräldrars tobaksaffär i hela 32 år. 

- Efter gymnasiet hade jag kanske tankar på att göra något annat, men det är ju det här jag tycker är roligt, säger Walfridsson och fortsätter:

- Under åren utvecklades butiken till spelbutik, bokhandel och leksaksaffär. 

Lämnade Laxå för Askersund

Det föranledde till att hon 2010 fick frågan om att ta över leksaksbutiken i Askersund. Ett erbjudande hon nappade på:

- Det var i samband med att mamma gick i pension så det kändes ganska naturligt att ta över, även om jag visste att det skulle bli mycket jobb, berättar företagaren för tidningen.

Tillsammans med två andra kollegor som jobbar deltid driver Monica sin butik som stått inför stora utmaningar under pandemin.

- Tyvärr har ju mycket legat på is under pandemin. Men jag hoppas att vi kan börja ordna lite mer saker snart igen, vi har mycket planer på gång. Och dessutom har jag sådan fantastiskt bra personal! Min man brukar säga att jag är den enda han känner som brukar längta tillbaka till sitt jobb efter några dagars ledighet, säger Monica Walfridsson avslutningsvis och bjuder på ett gott skratt. 

Fler nyheter från Företagarna