För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Askersunds utvecklingschef hyllar Företagarna: "Gör skillnad"

Publicerad 23 sep 2021
Företagsklimatet i Askersund är på topp. Det visar en rykande färsk undersökning från Svenskt Näringsliv - nu hyllar utvecklingschefen i Askersund Företagarnas insats som är bidragit till det positiva resultatet.

Under onsdagen släppte Svenskt Näringsliv sin årliga rankning av företagsklimatet i länet. Askersund toppade årets lista och blev länsetta. De små företagen i Askersund står för så mycket som 43 procent av samtliga jobb inom kommunen, och det är de som fått säga sitt i undersökningen som tydligt visar att dialogen med kommunens beslutsfattare och politiker blivit mycket bättre än tidigare år.

- Kommunikation, dialog och samarbete med företagare i kommunen samt långsiktighet är förklaringar till den positiva utveckling vi nu ser i Askersund, sa Karl Hulterström, regionchef för Svenskt Näringsliv Örebro län efter att rapporten släppts.

Småföretagen står för 31 procent av kommunens skatteintäkter

Askersund, vars småföretagare står för 31 procent av kommunens alla skatteintänkter, har gått från placering 178 till plats 69. En otroligt positiv utveckling på kort tid. I en intervju med Nerikes Allehanda hyllar nu Askersund kommuns utvecklingschef Henrik Olofsson, samarbetet med Företagarna Askersund:

- Organisationen Företagarna och några av kommunens större företag, är en viktig förklaring till uppgången, säger Henrik till tidningen och fortsätter:

- Vi diskuterar tillsammans hur man ska lösa näringslivsrelaterade frågor. Här läggs grunden till mycket av det vi gör.

Vill bli ännu bättre

Trots den positiva rankningen tar Henrik Olsson med sig kritiken som lyfts av företagarna som svarat i undersökningen:

- Det företagarna lyfter mest i undersökningen, som man skulle kunna jobba vidare med, är förbättrat mobilnät och bredband, bättre dialog mellan kommun och företagare och samverkan mellan skola och näringsliv, säger han avslutningsvis. 

Fler nyheter från Företagarna