podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Härliga jublet på Kumlas Näringslivsdag: De blev Årets Företagare

Publicerad 28 okt 2021
Konfetti, jubelvrål och stolthet fyllde Folkets Hus lokaler i Kumla när Årets Företagare, Årets bubblare och Årets Kumling utsågs.
Årets Företagare och Årets Företag i Kumla har utsetts. Robert Ljunggren vd A-Återvinning.

Det var under onsdagskvällen som näringslivsdagen i Kumla avrundade med en gala för att hylla flera av kommunens lokala företagare. Temat var "Hållbarhet" och när Företagarnas regionchef Eva Cooper, som var programvärd, välkomnade upp vinnarna på scenen var glädjen total.

Årets Företagare i Kumla 2020 blev Robert Ljunggren som driver hållbarhetsföretaget A-Återvinning. Ett lokalt återvinningsbolag, baserat i Kvarntorp, som under rekordkort tid slagit sig fram på marknaden. 

- Det är helt enkelt fantastiskt och jätteroligt, säger en smått chockad Robert Ljungen.

Stor hållbar aktör på marknaden

A-Återvinning startade 2014 och har vuxit till en stor aktör på marknaden med närmare tio anställda och en förväntad omsättning på otroliga 40 miljoner kronor vid slutet av året.  Framgången är total och Robert känner sig rätt så säker på varför just de lyckats så bra:

- Alla våra tjänstemän kommer från återvinningsbranschen på ett och annat sätt så vi kompletterar varandra väldigt bra. Dessutom har vi varit nischade mot byggsidan och som många vet så har det byggts en del, inte minst här i kommunen.

Avslutningsvis så vill entreprenören uppmana andra som drömmer om att driva eget, det krävs en hel del tålamod men är värt det i slutändan:

- Ge inte upp! Det kommer motgångar men man får sådan glädje när det ger tillbaka och för att inte tala om friheten, säger Robert och fortsätter:

- Det är viktigt att ha stöd runt sig, vi har en fantastisk personal som alltid stöttar och ställer upp.

Under kvällen hyllades även Årets Kumling som inte helt chockerande blev Kumlasonen och Indycarstjärnan Marcus Ericsson

- Det är verkligen jätteroligt inte minst när man varit i USA för en tid och kommer hem till det här fantastiska, säger han.

På Näringslivsgalan utsågs även JEV Eltjänst AB till 2021 års bubblare för mindre företag och Swedish Lorry Parts blev 2021 korades till årets bubblare och tillväxtföretag i kategorin medelstora och större företag. 

Årets Företagare är organisationen Företagarnas mest prestigefyllda prisutdelning. Utmärkelsen har en lång historia och delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda.

De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare utses vid olika tillfällen under ett års tid, mellan höst till nästa höst. De i sin tur tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige på galan som äger rum i Stockholm i Blå Huset. 

Fler nyheter från Företagarna