podcast news play företagaren I media förmån faq

Lilla restaurangundret som blev en framgångssaga!

Det var i en liten lokal i hjärtat av Kumla som Atilla och Helené Dagdelen slog upp dörrarna till den hälsoinriktade snabbmatsrestaurangen Fresh Food. I dag, 10 år senare, har restaurangundret blivit en framgångssaga.
Publicerad 29 mar 2021
Atilla och Helené Dagdelen driver tillsammans fyra Fresh Food restauranger i länet. De bidrar till fler jobb och uppmuntrar till en hälsosammare livsstil. Vi tycker verkligen att de är Lokala Hjältar!

Trots omständigheterna som råder så växer just nu den lokala restaurangkedjan Fresh Food. Atilla Dagdelen öppnar nämligen snart sin fjärde restaurang tillsammans med hustrun och medgrundaren Helené Dagdelen

Restaurangparet träffades när de jobbade i Örebro. Tillsammans tog de steget och startade sin första restaurang i Kumla - staden som hade ett överflöd av pizzerior. 

- Vi såg att det fanns ett behov i Kumla och när chansen dök upp tog vi den, säger Atilla.   

Blev snabbt en succé

Konceptet var enkelt; att kunna erbjuda lokalborna ett hälsosamt alternativ till mat. Behovet visade sig vara stort och responsen var överväldigande:

- Vi fick snabbt återkommande kunder och det dröjde inte länge innan vi förstod att vi hade växt ur vår lokal, säger krögaren och fortsätter:

- Vi flyttade restaurangen och det blev ett kvitto på att vi hade lyckats.

Expanderar trots pandemin

Många restaurangägare har det väldigt tufft till följderna av covid-19. Men företagarduon som i dag driver tre fresh food-restauranger i länet, storsatsar och öppnar nu en fjärde:

- Vi får en känsla av att våra gäster har blivit mer medvetna om vad de stoppar i sig och tror oss se en positiv hälsotrend i samband med covid-19, förklarar Atilla. 

Företagaren menar att konceptet är enkelt. Kunden ser de färska råvarorna som erbjuds och som är väl utvalda. Det är enkelt att ta med och alla kan äta på ett säkert sätt:

- Det går att beställa i vår app och då behöver kunden aldrig komma in. Dessutom erbjuder vi även utkörning.

Månar om jobbklimatet

I en tid av stor osäkerhet för företagare och anställda så känner sig Atilla tacksam över att han och Helenés verksamhet står på stabil grund.

- Vi är glada och ödmjuka över att det gått så bra och att vi kan skapa fler jobb i en annars så mörk tid, säger han och fortsätter:

- Vi har alltid prioriterat vår personal, vi är ingenting utan dem. Vi jobbar ständigt på att se över rutiner och hur vi kan förbättra jobbklimatet.

Vill växa sunt och hållbart

Vad är era framtidsvisioner?

- Vi vill växa på ett sunt sätt och samtidigt behålla kvalitén. Vi vill vara ett bra alternativ till den som önskar äta god och näringsrik mat även ute på vägarna, därför öppnar vi vår nya restaurang i ett område som ansluter till tung trafik. 

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.