podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Berga gård efter priset: "Känns jättekul"

Publicerad 3 jun 2021
Familjen Schneider som driver lantbruket Berga gård utsågs på onsdagsmorgonen till Årets Företagare i Lekebergs kommun av organisationen Företagarna tillsammans med kommunen och Lekebergs sparbank, uppger Nerikes Allehanda.
Foto: Privat. Familjen Schneider blev glatt överraskade när de fick ta emot priset som Årets Företagare i Lekeberg.

Under onsdagsmorgonens digitala företagsfruksot korades familjeföretaget Berga Gård till Årets Företagare i Lekeberg 2021. Det var en chockad men glad familj som badade i konffetti när Företagarnas regionsamordnare Ulrika Rönström tillsammans med Lekebergs kommun och Sparbanken i Lekeberg dök upp med diplom, prispokal och blommor.

Motivering löd:
"Hos Årets företagare odlas det mesta av hönsens mat, lin och raps för olja samt gräs till frö och ensilage. Mitt på gården ligger ett skafferi som erbjuder möjligheter för besökare att köpa och smaka på egenproducerad ostkaka och glass. Skafferiet har blivit en reseanledning till Lekebergs kommun för att fika, äta och njuta av närproducerade produkter."

Den coronaanpassade ceremoni hölls i det nybyggda hus som idag används för produktion av ostkaka och glass, samt gårdsbutik och kafé, skriver Nerikes Allehanda. 

- Vi bygger en park med uteservering, full med ätbara växter för folk och insekter, berättar Karolina Schneider och tillägger:

- Vi har så god mat som vi äter själva, och man vill gärna att andra också ska få ta del av del av den. Det är väldigt roligt att också få jobba med det man tycker om.

Den ekologiska gården ligger straxt utanför Fjugesta och drivs av familjen Schneider sedan 1960-talet. I dag är det Claes och Karolina Schneider som tillsammans med dottern Lisa och hennes man Karl jobbar på gården.

Fler nyheter från Företagarna