podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Eva Cooper: "Företagare i länet hårt drabbade av snabba politiska beslut"

Publicerad 7 jul 2021
Kompetensbristen och oro för politiska beslut begränsar småföretagare i Örebro län att expandera. Två stora tillväxthinder som kommunernas politiker behöver se över säger Eva Cooper till SVT Nyheter Örebro
Foto: Eva Cooper intervjuas av SVT Nyheter Örebro om Småföretagsbarometern.

Coronapandemin har slagit mycket hårt mot många av Örebro läns småföretagare. Men den nya rapporten Småföretagsbarometern skvallrar om en mycket stor optimistism kommande året.

- Det är härligt att se men nu gäller det också att de politiska beslutsfattarna kan möta upp den här optimismen säger regionchef Eva Cooper i en intervju med SVT Nyheter Örebro.

Eva Cooper menar vidare att politikerna måste börja se över de två främsta tillväxthindren som småföretagare just nu står inför: kompetensbrist och allmän oro.

- Den politiska oron ökar bland länets småföretagare och det bromsar företagens tillväxt, säger regionchefen.

Kompetensbrist och politisk oro

Pandemiåret har resulterat i en hel del snabba beslut som ofta resulterat i kort framförhållning.

- Företagare behöver långsiktiga spelregler och det har man inte kunnat leverera den senaste tiden, säger Cooper avslutningsvis. 

Småföretagsbarometern är Sveriges största konjunkturundersökning inriktad speciellt på småföretagskonjunkturen och har genomförts sedan 1985.

Småföretagsbarometern produceras i samverkan mellan Företagarna, Sparbankernas Riksförbund och Swedbank. Vid genomförandet av intervjuerna har Novus medverkat.

Fler nyheter från Företagarna