headphones newspaper video-player

Lokala Hjältar - K-G Ekblom

Lokaljournalistik ligger K-G Ekblom nära om hjärtat. Han är Örebrolegendaren som brinner för att lyfta lokala företagare och människor - vilket han gör med bravur i sina olika medier.
Publicerad 4 feb 2021
Foto: Privat

Under mitten av 90-talet påbörjade företagaren och journalisten sin karriär på papperstidningen Örebro-Kuriren. Efter några år som reporter tog han klivet till att bli tidningens redaktionschef. Från 2005 och framåt gick han över till SVT, Sveriges Radio och TV4. Numera jobbar K-G med flera spännande projekt för egen regi.

På bara fem år har du hunnit lansera tre webbaserade plattformar, berätta mer!
- 2015 köpte jag rättigheterna till Örebro Kuriren. I dag heter tidningen ÖrebroKuriren.se och är en digital nyhetssida med fokus på näringsliv, debatt, kultur och nöje. Bara ett år senare släppte jag succépodden Örebropratarna och därefter föddes idén om ÖrebroHem.se som är en lokal sajt med fokus på inredning, bostad och trädgård. 

Din podd Örebropratarna, som du driver tillsammans med Tomas Jennebo har fått över makalösa en miljon lyssningar, vad gör den så populär tror du? 
- Själva konceptet är enkelt bygger på att komma nära kända lokala profiler. Ett kul upplägg som uppskattas av lyssnarna helt enkelt, förklarar K-G och fortsätter:
- Vi har bland annat gästats av SVT-stjärnan Pernilla Månsson-Colt och även författarna Anders Jacobsson och Sören Olsson för att nämna några. 

I fjol blev Örebrokuriren.se leverantör av det redaktionella materialet till snabbväxande ÖrebroAppen. Vad är detta för spännande app?
- Det är en app med nyheter, jobbannonser, lediga bostäder, trafikinformation, polisnotiser och mycket mer. ÖrebroAppen med Kuriren som partner har ambitionen att bli marknadsledande. 

Vad har du för förhoppningar på framtiden K-G?
- Jag hoppas på att kunna vidareutveckla mitt arbete och ser fram emot när vi kan mötas på konserter, evenemang och mässor igen. 

Avslutningsvis välkomnar K-G Ekblom fler företag att annonsera på plattformarna.
- Annonsintäkterna är det som gör det möjligt att även fortsättningsvis erbjuda god, lokal journalistik som är gratis för läsarna och lyssnarna.

Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

”Pandemin är som en tidsmaskin”

Per Schlingmann har tillsammans med Kjell A Nordström skrivit boken Corona Express som beskriver hur covid-19 blivit en förändringskraft som påverkat villkoren för människor, företag och samhällen.

Sju förslag för bättre miljöpolitik

Miljöpolitiken måste ge rätt incitament. Hållbarhet får inte ses i ett motsatsförhållande till rörelsefrihet, ökat välstånd, tillväxt och ekonomisk aktivitet.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor