För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lokala Hjältar - K-G Ekblom

Publicerad 4 feb 2021
Lokaljournalistik ligger K-G Ekblom nära om hjärtat. Han är Örebrolegendaren som brinner för att lyfta lokala företagare och människor - vilket han gör med bravur i sina olika medier.
Foto: Privat

Under mitten av 90-talet påbörjade företagaren och journalisten sin karriär på papperstidningen Örebro-Kuriren. Efter några år som reporter tog han klivet till att bli tidningens redaktionschef. Från 2005 och framåt gick han över till SVT, Sveriges Radio och TV4. Numera jobbar K-G med flera spännande projekt för egen regi.

På bara fem år har du hunnit lansera tre webbaserade plattformar, berätta mer!
- 2015 köpte jag rättigheterna till Örebro Kuriren. I dag heter tidningen ÖrebroKuriren.se och är en digital nyhetssida med fokus på näringsliv, debatt, kultur och nöje. Bara ett år senare släppte jag succépodden Örebropratarna och därefter föddes idén om ÖrebroHem.se som är en lokal sajt med fokus på inredning, bostad och trädgård. 

Din podd Örebropratarna, som du driver tillsammans med Tomas Jennebo har fått över makalösa en miljon lyssningar, vad gör den så populär tror du? 
- Själva konceptet är enkelt bygger på att komma nära kända lokala profiler. Ett kul upplägg som uppskattas av lyssnarna helt enkelt, förklarar K-G och fortsätter:
- Vi har bland annat gästats av SVT-stjärnan Pernilla Månsson-Colt och även författarna Anders Jacobsson och Sören Olsson för att nämna några. 

I fjol blev Örebrokuriren.se leverantör av det redaktionella materialet till snabbväxande ÖrebroAppen. Vad är detta för spännande app?
- Det är en app med nyheter, jobbannonser, lediga bostäder, trafikinformation, polisnotiser och mycket mer. ÖrebroAppen med Kuriren som partner har ambitionen att bli marknadsledande. 

Vad har du för förhoppningar på framtiden K-G?
- Jag hoppas på att kunna vidareutveckla mitt arbete och ser fram emot när vi kan mötas på konserter, evenemang och mässor igen. 

Avslutningsvis välkomnar K-G Ekblom fler företag att annonsera på plattformarna.
- Annonsintäkterna är det som gör det möjligt att även fortsättningsvis erbjuda god, lokal journalistik som är gratis för läsarna och lyssnarna.

Fler nyheter från Företagarna