För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna: "Få har sökt omsättningsstöd"

Publicerad 23 aug 2021
Det var långt färre företagare än man hade förväntat sig som sökte omsättningsstöden när de presenterades berättar Företagarnas regionchef Eva Cooper i en intervju med SVT Nyheter Örebro.
Knappt 2000 företagare sammanlagt har sökt omsättningstöd i Örebro län, Värmland, Dalarna och Gävleborgs län.

Länsstyrelsens siffror visar att totalt har det betalats ut 1,9 miljarder kronor i omsättningsstöd runtom i hela landet. Men i Örebro län, Värmland, Dalarna och Gävleborgs län har sammanlagt enbart 2000 företagare sökt stödet, uppger SVT Nyheter Örebro.

– Långt färre än vad man hade förväntat sig, säger Eva Cooper regionchef på Företagarna.

Företagare vana att klara sig själva

Cooper anar att anledningen till detta kan bero på att många småföretagare sedan tidigare är vana vid att stå på egna ben och sköta sig själva vilket kan leda till att många har svårt för att veta hur de ska gå tillväga.

- De rör sig sällan i den här typen av forum så det är svårt att veta var de finns att söka, menar Eva.

Under sommaren publicerade Företagarnas Riksorganisation den årliga rapporten Småföretagsbarometern som vittnar om hur pandemin har sänkt konjukturen:

- Vi ser de lägsta nivåerna sedan finanskrisen. Det har varit tufft för många, säger Eva Cooper till SVT.

Uppskattade stöd

Trots ett tufft pandemiår med hårda restriktioner har inte konkurserna ökat, vilket enligt Eva visar på att stöden har varit avgörande för många småföretagares överlevnad. 

- Konkurser var något som många var rädda för skulle öka, men det visar att när stöden väl kom på plats så gav de effekt, säger Eva Cooper och avslutar:

- Korttidspermiteringar är en sådan sak som uppskattats hos väldigt många företagare. 

Fler nyheter från Företagarna