headphones newspaper video-player

Örebropolitiker efter mötet med Företagarna: "Slår hårt mot flera branscher"

138,5 miljoner kronor - så mycket får Region Örebro län i vårändringsbudgeten.
Publicerad 16 apr 2021
Foto: Shutterstock

Finansminister Magdalena Andersson (S) har nu presenterat regeringens vårändringsbudget. Ett fortsatt miljardregn som ska lindra effekterna av coronakrisen, skriver NA.se

Politiker i möte med Företagarnas regionchef

I veckan hade Företagarnas regionchef Eva Cooper ett möte med bland annat Örebropolitikern Lena Rådström Baastad (S) tillsammans med Svenskt Näringsliv. Man diskuterade då de branscher som har det tuffare än andra.

- Jag hade ett möte med Svenskt näringsliv och Företagarna i Örebro län i veckan och det slår ju väldigt olika mot olika branscher, konstaterar Rådström Baastad och fortsätter:

- För samtidigt som vissa branscher går otroligt bra, till exempel bygghandel och blomsterhandel, så är det andra näringar som har det betydligt tuffare.

Krisstöd till unga

Man gör satsningar på unga men även när det gäller förlängda krisstöd till företag. Dock finns där inga belopp nedbrutna på regional nivå ännu.

- Vi såg under 90-talskrisen att det var många unga som fick betala ett högt pris. Det har varit en ökning av arbetslösheten och även om den bedöms gå ner under nästa år så är det bekymmersamma att långtidsarbetslösheten riskerar att bita sig fast, säger Lena.

Fler nyheter från Företagarna

Locket på om Las

Trots regeringens löfte om att utredningarna om ny arbetsmarknadspolitik skulle föra dialog har kontakten varit i det närmaste obefintlig.

Småföretagen ser ljusning

Antalet arbetstillfällen i de svenska småföretagen har minskat kraftigt under det senaste året, men nu ser de ljust på framtiden igen, visar en ny rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor