För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Örebropolitiker efter mötet med Företagarna: "Slår hårt mot flera branscher"

Publicerad 16 apr 2021
138,5 miljoner kronor - så mycket får Region Örebro län i vårändringsbudgeten.
Foto: Shutterstock

Finansminister Magdalena Andersson (S) har nu presenterat regeringens vårändringsbudget. Ett fortsatt miljardregn som ska lindra effekterna av coronakrisen, skriver NA.se

Politiker i möte med Företagarnas regionchef

I veckan hade Företagarnas regionchef Eva Cooper ett möte med bland annat Örebropolitikern Lena Rådström Baastad (S) tillsammans med Svenskt Näringsliv. Man diskuterade då de branscher som har det tuffare än andra.

- Jag hade ett möte med Svenskt näringsliv och Företagarna i Örebro län i veckan och det slår ju väldigt olika mot olika branscher, konstaterar Rådström Baastad och fortsätter:

- För samtidigt som vissa branscher går otroligt bra, till exempel bygghandel och blomsterhandel, så är det andra näringar som har det betydligt tuffare.

Krisstöd till unga

Man gör satsningar på unga men även när det gäller förlängda krisstöd till företag. Dock finns där inga belopp nedbrutna på regional nivå ännu.

- Vi såg under 90-talskrisen att det var många unga som fick betala ett högt pris. Det har varit en ökning av arbetslösheten och även om den bedöms gå ner under nästa år så är det bekymmersamma att långtidsarbetslösheten riskerar att bita sig fast, säger Lena.

Fler nyheter från Företagarna