podcast news play företagaren I media förmån faq

Miranda sa upp sig och storsatsade på karriären under pandemin

Miranda Fredriksson gjorde förra året det oväntade - hon tog steget och satsade på drömkarriären mitt under den pågående pandemin. Nu syns hennes bilder på stora skivbolag och i kända mediekanaler.
Publicerad 13 apr 2021
Foto: Miranda Fredriksson. Artisterna Rhys och Astrid.

Miranda Fredrikssons hjärta har alltid klappat lite extra för människor och foto. På gymnasiet gick kameran varm men efter studenten la hon intresset på hyllan. Då ovetandes om vilken spännande yrkeskarriär som väntade henne bara några år senare.

Det var under en sjukskrivning som den unga entreprenören började återuppta sitt fotointresse. Hennes sambo Noah Deutschmann, som spelar i det P3 guld nominerade bandet Tribe Friday, knäckte idén om att Miranda kunde följa med på deras turnéer och föreviga livespelningarna.

- Jag insåg då att detta var något jag ville och kunde göra på heltid. Det passade mig då jag kunde vara flexibel utifrån mina egna förutsättningar, säger hon.

Skolades av känd LA-fotograf

Miranda hade ett tydligt mål; att kunna knäppa proffsiga bilder inför en spelning i Tyskland. Undan gick det för det unga stjärnskottet som utvecklades i snabb takt. Hon tog kurser med en omtalad LA-fotograf som blev hennes mentor. 

- Allting har gått så fort. Nu har jag fotograferat flera unga musiker och åker runt i hela Sverige och tar bilder på lovande artister, det är jättekul!

Pandemin har försvårat och även tagit kål på potentiella jobbtillfällen men hon är kreativ och hittar för tillfället andra vägar för att utvecklas och hålla den nystartade karriären levande. 

- Jag har testat att fota det mesta. Natur, bröllop, barn för att nämna några och jag är alltid öppen för nya utmaningar. 

Startar kreativ byrå med P3 Guld nominerad musiker

Långsiktigt smider Miranda Fredriksson storslagna planer om att starta en kreativ byrå tillsammans med sin partner Noah.

- Det finns så mycket potential, vi har massa tankar och ideér om saker vi ska göra i framtiden, asvlöjar hon.

Syns i stora svenska medier

Sedan uppstarten har Miranda Fredriksson hunnit fota flera unga artister och hennes bilder har florerat varmt i olika stora medier. Hon är förväntansfull och ser hoppfullt på sin nyfunna karriär:

- Jag har fått många fina lovord och otroligt fin respons på mina bilder. Jag är så nyfiken på vad som väntar i framtiden, säger hon.

Se fler av Miranda Fredrikssons foton här!

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.