Lite högre ljudnivåer för en mer levande stad är värd varje decibel
Uteserveringar väcker känslor. Även om de flesta nog förknippar uteserveringar med avslappning och glada människor som kisar i solljuset, finns det andra som irriteras över ljudnivå och upplevt stök.
Restaurangbranschen, som redan präglades av små marginaler, fick sig en ordentlig törn när coronakrisen blåste in över landet och flera av Örebros företagare har tvingats se sina livsverk gå upp i rök. Andra har behövt säga upp personal och legat sömnlösa på nätterna med ovissheten om hur morgondagen skall komma att se ut.
Arbetsmiljölagstiftning, personalansvar, avgifter för livsmedelskontroll, brandsäkerhet, tillstånd för markupplåtelse, serveringstillstånd, avfallslagstiftning, tillsyn från inspektörer, personalliggare och så vidare, är regelverk som företagare med tillstånd att bedriva uteserveringar måste förhålla sig till. Att driva företag i branschen är sällan en dans på rosor men ack så viktiga de är för orten. Inte minst för ungdomarna är restaurangbranschen ofta är en möjlighet till ett första jobb och en fot in på arbetsmarknaden. Inte minst för en levande stadskärna, där restauranger och uteserveringar är en närmast vital del.
Våra lokala krögare förtjänar all uppskattning och hjälp de kan få när de nu tar fajten mot närmast omöjliga odds
Eva Cooper, regionchef, Företagarna Örebro län och Johan Bollman, ordförande Företagarna Örebro i Nerikes Allehanda.
Stöd din lokala företagare idag!
I tider där många företag genomgår stålbad behöver vi alla som har möjlighet ställa upp lite extra! Du som är frisk och håller avstånd till dina medmänniskor enligt allmänna rekommendationer:
Fortsätt handla i butiker eller beställ hem, köp mat på restauranger och så vidare. Och passa på att berätta det i sociala medier, använd hashtaggen #stöddinlokalaföretagare