För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Politikerdebatt om företagande

Publicerad 6 okt 2020
På måndagen den 5 oktober arrangerade Företagarna och Svenskt Näringsliv tillsammans med Nerikes Allehanda en debatt i City Konferenscenter i Örebro.
Foto: Johan Pehrsson (L), Lars Ströman, politisk redaktör NA, Eva Cooper, regionchef Företagarna Mellansverige

I panelen deltog företrädare från samtliga riksdagspartier och närvarade gjorde även representanter från ett 20-tal företag i olika branscher. Ämnen som avhandlades under den dryga timmen var bland annat brott mot företagare, arbetslöshet och regeringens hantering under krisen. 

Rosmarie Lundqvist som driver vårdföretaget Sundhetsbolaget och är ordförande för Företagarna i Nora och Johan Millgårdh från Millcon i Kvarntorp som är leverantör till pappersindustrin inledde debatten.

Både Rosmarie Lundqvist och Johan Millgårdh nämnde behovet av förlängda sänkningar av arbetsgivaravgifter och efterfrågade system för att göra det billigare för småföretag att göra sina första anställningar.

Millgårdh lyfte även hur kravet på att stanna vid minsta symptom innebar sjuklönekostnader som slog hårt mot företagare och lättnaderna kom för sent.

Från de politiska partierna deltog:

Elisabeth Svantesson (M)

Johan Pehrsson (L)

Camilla Hansen (MP)

Hans Eklind (KD)

Martha Wicklund (V)

Helena Wilhelmsson (C)

Denis Begic (S)

Tobias Andersson (SD)

 

Debatten filmades och kan ses på na.se

Frågor vi driver

Vi jobbar hårt för bättre villkor för företagare. Här kan du fördjupa dig i fler av de frågor vi arbetar med just nu, nationellt och lokalt.

Kompetensfrågor

Företagare är beroende av duktiga medarbetare för att deras företag ska kunna växa.

Fler nyheter från Företagarna