För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hallå där Eva Svärd, föreläsare och författare

Publicerad 2 nov 2020
Hallå där Eva Svärd, föreläsare och utbildare inom ledarskap, självledarskap och stresshantering och är det bättre med "samt" istället för "och"? författaren som skrivit boken ”Med mitt mod- genom utmattningssyndrom”, hennes egna historia om hur utmattningssyndrom, ångest och depression förändrar ens sätta att fungera.

Du är föreläsare och utbildare Eva, hur har pandemin påverkat din verksamhet?

- Jag är verksam i hela Sverige och den delen av min verksamhet med fysiska föreläsningar har av naturliga anledningar minskat såklart. Precis innan pandemin var ett faktum hade jag gjort en stor satsning på en ledarskapsutbildning online. Den låg helt rätt i tiden. Idag håller jag föreläsningar och utbildningar både digitalt och fysiskt. Jag älskar det fysiska mötet mellan människor.

Hur länge har du varit medlem i Företagarna?

- Jag har drivit mitt företag i tre år och varit medlem precis lika länge. Att bli medlem kändes som en självklarhet för mig.

Under Corona-krisen har Företagarna varit en viktig kraft och belyst solo och enskilda företagares förutsättningar. Företagarna står vid min sida och belyser de frågor som är viktiga för mig. 

Utnyttjar du många av Företagarnas förmåner?

- Jag tycker att det är extra förmånligt med just försäkringar. Jag åker ofta tåg till mina uppdrag och använder då Företagarnas rabatt hos SJ. Att få er nya satsning pro bono coachning är ju fantastisk till företagare i en tuff Covid-situation. 

- Har du några råd kring hur man som företagare kan hantera utmaningar som t ex Corona-pandemin mentalt?

Sluta kriga. Vi kan inte förändra situationen, och när vi inte kan det måste vi kan vi försöka jobba på att acceptera och förändra det vi kan påverka. Acceptans handlar inte om att älska läget - utan ta action på det man vi kan förändra. 

Fler nyheter från Företagarna