headphones newspaper video-player

Lokala Hjältar - Lisa Johansson, ägare av Bruket inredning

Efter år av yrkesverksamhet inom inredning och design tog Lisa Johansson från Kumla steget och förverkligade sin livslånga dröm. På bara två månader har hon hunnit stötta flera småföretagare, det är för oss en sann lokal hjälte.
Publicerad 28 dec 2020

Du har startat upp ditt företag mitt under en pågående pandemi, berätta - vart kommer ditt driv ifrån och vad fick dig att våga? 

- Det var delvis slumpen då rätt lokal dök upp och jag ville förverkliga min verksamhetsdröm som jag burit med mig i många år. Jag hade givetvis en förhoppning om att det inte skulle komma någon andra våg men här står vi i dag och man får försöka hitta nya säkra sätt att bedriva sin verksamhet på.

Vad motiverar dig i ditt företagande? 

- Pengar har aldrig varit en drivkraft, snarare att inspirera och göra något som ger tillbaka. Mitt mål är att skapa ett forum där det finns gemenskap. Nyligen berättade en kund för mig att hon var ensam i pandemin men att hon fick energi av att komma hit och bara vara. Det kändes väldigt bra i hjärtat. 

Du bjuder med jämna mellanrum in lokala småföretagare, hur kommer det sig?

- Det är de små sakerna som gör stor skillnad och jag brinner för det lilla och lokala. Att exempelvis Egastronomi står utanför butiken och säljer soppa samtidigt som man kan handla ekologiska mathantverk av Marres frukt och presentbud gör stor skillnad för småföretagare i dessa tider. Vi måste stötta varandra och hålla ihop!

Vad har du för förhoppningar på 2021?

- Jag hoppas kunna utveckla och utöka butiken så att fler kan komma in i värmen och gemenskapen. Jag vill fortsätta inspirera till att handla lokalt och självklart kommer jag fortsätta bjuda in företagare i närområdet.

Fler nyheter från Företagarna

Kan elen ta slut?

Handlar höga elpriser och dålig elförsörjning om att det är brist på el? Företagarnas expert reder ut.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor