podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

I Hantverkshuset får kunderna känna sig som hemma

Publicerad 22 nov 2022
Företagarnas Bill Nilsson hälsade på hos Hilda Granström på Nyans by Hilda i hennes nya lokal i Hantverkshuset.
Nyans By Hilda huserar nu i Hantverkshuset

Hilda Granström är frisören och företagaren som 2019 tog klivet till att starta eget och som idag driver Nyans By Hilda i Älvsbyn. Hilda startade sin karriär som frisör i Piteå och Luleå och utbildade sedan till färgtekniker. Något som hon också hållit kurser inom till andra frisörer.

Ville styra över sin egen tid

Det var i samband med att Hilda blev förälder som hon såg vissa utmaningar att få dygnets timmar att räcka till både jobb, resor och familj. Trots att hon trivdes som anställd och sitt jobb så tog de långa resorna mycket tid. Hilma fattade beslutet att flytta hem till Älvsbyn och hyrde inledningsvis en stol hos frisersalongen Tidlöst.  

Drömmen blev sann

Hilda hade länge drömt om att starta egen frisersalong och nu var tiden inne. Hilda hittar sina drömmars lokal i Hantverkshuset. Här utvecklar hon även en shop med många olika produkter och varumärken för att få till en helhetslösning.

-Vi vill inte att kunderna ska känna sig exponerade. Jag ville få till en trivsam miljö som känns lite mer som ett mysigt hem.

-När man jobbat på många fina salonger får man en bra uppfattning om hur lokalen ska planeras för bästa logistik.  Hur man ska bygga lokalen, exempelvis schamponering, klippstationer och försäljningsytor på ett bra sätt, säger Hilda

1+1 =3

Hilda har under sin föräldraledighet haft en anställd frisör på vikariat under sin föräldraledighet. För att kunna bibehålla och utöka kundkretsen kommer Nyans By Hilda fortsatt vara utökat med en ytterligare frisör i salongen.

-Wilma som vikarierat för mig under min föräldraledighet kommer att fortsätta jobba två dagar i veckan hos oss Älvsbyn, resterande tid i Piteå, där hon bor, berättar Hilda.

Tillsammans med Emma som hyr in sig i salongen finns nu tre tillgängliga frisörer redo att sätta saxen i Älvsbybornas hår.

313005128_532706008864815_2362846651712419888_n (2).jpg

Wilma, Hilda och Emma ser fram emot att sätta saxarna i Älvsbybornas kalufsar. Foto: Privat

Framtidstro bland unga företagare

Hilda har en stark framtidstro och ser fram mot att fortsätta bygga ett bra team på sin salong.

305643860_488885303246886_7661473944089393705_n.png

-Framöver finns även möjligheter att skapa roliga event tillsammans med leverantörer och andra lokala företag, alltså mer av kundevent, kundkvällar och kurser.

Hilda har satsat på ett internetbaserat bokningssystem eftersom hälften av besöken idag bokas via nätet. 

-Kunderna älskar tillgängligheten och det spar mycket tid för frisörerna. Marknadsföringen kommer att ske via sociala medier, berättar Hilda.

Vi hälsar Hilda varmt välkommen som företagare i Älvsbyn. Unga företagare utvecklar samhället och bidrar till en levande kommun.

//Bill Nilsson 

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna