För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Bill hälsar på...

Publicerad 11 mar 2022
Denna gång besöker Bill på Företagarna Älvsbyn Erika Karlberg ägare till Carlberg Erikas Allservice AB
Sofie och Erika Karlberg

Erika och hennes dotter Sofi är två kvinnor med glöd och vilja att vara med och utveckla verksamheterna i Canis. Det var under 2020 som Erika skrev kontrakt med Älvsbyns kommun och tog över Canis Restaurang samt delar av skötseln av det fantastiska skid- och naturområdet Kanisbacken.

 Vi serverar a la carte, lunch, lättare rätter och grillmeny. Vi erbjuder catering till alla olika sammankomster. Vårt koncept är att vi ska ha något som passar alla plånböcker

En plats med fantastisk natur och fritidsaktiviteter

Idag finns det 120 husvagnsplatser som är uthyrda, fem platser för dygnsgäster och en väntelista på 20-talet husvagnar. Gästerna kommer från närområdet Piteå, Luleå och Boden men även från Haparanda. Erika och Sofi driver även campinganläggningen på Selholmen.

Företaget har fler verksamheter förutom nämnda anläggningar driver Erika även Trafikverkets rastplats i Töre samt en Foodtruck som används vid olika event i och omkring kommunen. Canis Restaurang har tagit plats i mångas matgäster hjärtan med utmärkta kockar och bra personal. Idag är de sex heltidsanställda vintertid och tre anställda under sommaren.

Restaurangen har använder sig av lokalproducerade råvaror från Hålls Jordbruk, Uddens Bageri, Skatauddens Lantgård, Nyckelbryggerier och Bottenvikens Bryggeri.

Stor utvecklingspotential i anläggningarna

Erika och Sofi ser en stor utvecklingspotential i Canis och Selholmens camping. Restaurangen kan utvecklas med komplement såsom bröllop, konferens samt olika former av cateringverksamhet. Erika ser också  stor potential i att utveckla backen för cykel- och vandringsleder.

Det är ett fantastiskt område och möjligheter finns att bygga olika former av boende. Skidspåren är bland de bästa och mest välskötta i Norrbotten. Bara fantasin begränsar! 

Selholmen ligger vackert till vid Piteälven med bad och fiske. Här finns även närhet till fantastiska klättermöjligheter vid Hundberget. Centrumnära boende och husbilsplatser.

-Det gamla häktet skulle på ett enkelt sätt kunna bli en sevärdhet, men båda områden behöver idag rustas upp. Ska man kunna ta emot fler gäster behöver serviceanläggningarna byggas ut.

Erika och Sofi är glada över älvsbybornas fina sätt att ta emot dem och tacksamma över det goda samarbetet med kommunen och fastighetsbolagets medarbetare.

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna