För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Kirunagala med Mingelkväll!

Publicerad 1 feb 2018
2018 har gått av stapeln!

I år arrangerades Kirunagalan av Progressum, Företagarna och Kiruna Lappland tillsammans. Alla tre arbetar vi med näringslivsfrågor i olika form och för oss var det självklart att samarbeta kring ett arrangemang där detta ska lyftas och hyllas.

Vi "tjuvstartade" själva firandet av Kirunas Näringsliv med en mingelkväll på Folkets hus där Företagarna var värd för kvällen.

Efter en presentation av Företagarnas ordförande Mikael Pudas lämnads ordet över till kvällens moderator Företagarnas VD Günter Mårder.

Günter höll ett inspirerande tal om hur det privata näringslivet sett ut genom åren och vilken vikt det har för samhällsekonomin. Det är så att 4 av 5 nya arbetstillfällen uppstår i små företag med max 50 anställda. Detta är viktigt att komma ihåg när det samtidigt är så att regelverk och skattesystem ser likadana ut för företag oavsett om det har 10 eller 200 anställda. 

Efter detta var det dags för LKAB att dela ut sitt arbetsmiljöpris och på plats för att dela ut detta var Stefan Romedahl från LKAB. 
Priset gick till LTH AB för sitt fantastiska arbetsmiljöarbete inom Samhällsomvandlingen.

Som om det inte var nog med detta bjöd kvällen även på en fantastisk föreläsning av Olof Röhlander.
En föreläsning som innehöll både allvarliga poäng om konsten att njuta av livet och ändå få saker gjorda men den bjöd på massor av fantastiska skratt och igenkänningsfaktorer.

Efter detta bjöds det på snittar och lite bubbel och massor av mingel och kvällen blev en riktigt trevlig tillställning med många bra nya kontakter.

Så var det då dags för Kirunas näringsliv att fylla stadshushallen och det gjorde vi.

Kvällen började med mingel på andra våningen där man fick tillfälle att mingla och umgås, för att efter det forstätta nere i den fantastiskt fint dukade Stadshushallen. Här glittrade glasen ikapp med alla fantastiskt vackra besökare. Vi konstaterade att svart verkade vara färgen för kvällen med några få undantag.

Efter ett välkomnande av Progressums ordförande Thomas Björnström, Företagarnas ordförande Mikael Pudas och Kiruna Lapplands VD Daniel Rosenfors så var det dags att sätta igång festligheterna.

Dagen till ära hade Arne Bergh och ICEHOTEL placerat klockstapeln i Stadshushallen, denna gång i form av en fantastisk is-skulptur.

  Foto: Sten Nylén.

Kvällen fylldes av massor av trevliga möten, bra underhållning, god mat och prisutdelningar till våra duktiga entreprenörer. 

Under kvällen presenterades även ett samarbete mellan Kiruna FF, Piteå IF, Sparbanken Nord och LKAB som gör att den 16 juni kommer Piteå IF och FC Rosengård spela allsvensk toppfotboll på Lombia IF. Vi hoppas såklart att Kirunaborna går man ur huse för att titta på matchen (vi har ju faktiskt en Kirunatjej på planen) och hejjar fram lagen.

Och du som missade denna sista Kirunagala i Kirunas Stadshus, du kan ju bara inte vara med och inviga det nya stadshuset med Kirunagala 2019. Vi ses då!

Kvällens pristagare:

Årets Nyföretagare : Giddes Golv AB
Årets Handlare: Kiruna Bokandel
Årets Innovatör: Robert Åberg
Årets Kiruna Lappland Pris: Linnea och Chad Blakely
Årets Varumärke: ICEHOTEL 365
Årets Ambassadör: Hans-Olov Utsi
Yngve Bergkvists entreprenörspris: Orefields raise boring AB
Årets Företagare: Höjdmeter AB

Bilder finns i bildspelet upptill på sidan.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna