headphones newspaper video-player

Utvecklingscheckar för företag inom natur– och ekoturism

Tillväxtverket kan nu erbjuda utvecklingscheckar till små företag inom natur- och ekoturism, ett ekonomiskt stöd som ska bidra till att öka natur- och ekoturismföretags förmåga att utveckla och ställa om sin verksamhet.
Publicerad 25 mar 2021

För checkarna, som är på minst 50 000 och max 150 000 kr, gäller låga omsättningskrav och även enskilda firmor kan söka. Ingen medfinansiering krävs utan Tillväxtverket finansierar 100% av kostnaderna.

Företagen söker direkt hos Tillväxtverket via Min ansökan. Utlysningen är öppen till och med 30 juni 2020 och projekten kan pågå som längst till 30 september 2020.

Läs mer om stödet på vår hemsida här

Kontaktpersoner:
Daniel Thuresson, daniel.thuresson@tillvaxtverket.se
Linnea Ax, linnea.ax@tillvaxtverket.se
Ingrid Sundin, ingrid.sundin@tillvaxtverket.se
Karl Frykholm, karl.frykholm@tillvaxtverket.se

Satsningen är en del i ett regeringsuppdrag om att genomföra insatser för stärkt förändringsförmåga och omställning i besöksnäringsföretag, inklusive främjande av ekoturism. Uppdraget ska genomföras under 2021.

Pernilla Nordström
Handläggare destinationsutveckling, besöksnäring
Telefon: 08-681 66 17
Sms: 072-227 04 64
Besöksadress: Västgötagatan 5, Stockholm

Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

”Pandemin är som en tidsmaskin”

Per Schlingmann har tillsammans med Kjell A Nordström skrivit boken Corona Express som beskriver hur covid-19 blivit en förändringskraft som påverkat villkoren för människor, företag och samhällen.

Sju förslag för bättre miljöpolitik

Miljöpolitiken måste ge rätt incitament. Hållbarhet får inte ses i ett motsatsförhållande till rörelsefrihet, ökat välstånd, tillväxt och ekonomisk aktivitet.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor