headphones newspaper video-player

Hur företagare påverkas av den nya pandemilagen

Regionchef Thomas Byström intervjuas i P4 Södermanland om hur den nya Pandemilagen och hur länets småföretagare påverkas av restriktionerna.
Publicerad 15 jan 2021

Många företagare har redan anpassat sin verksamhet för att hindra smittspridningen innan pandemilagen trädde i kraft. Men att med så kort varsel införa en lag utan att låta företagare få chans att läsa in sig på hur lagen fungerar är inte bra.

Men det största problemet är att det i samband med nya restriktioner för företagen inte parallellt presenteras nya stöd för de företagare som drabbats. Att så skedde i våras när allt fortfarande var nytt kan jag ha förståelse för. Men att detta sker nu, när vi lever med pandemin och olika restriktioner i snart ett år, är inte acceptabelt!

Vi får aldrig glömma att utan företagare som skapar jobb, som i sin tur skapar skatteintäkter så finns det inga pengar till den sjukvård som sliter så hårt nu, eller till nya stödpaket. Jag tror inte regeringen förstår hur allvarlig situationen är i de branscher som levt med restriktioner i snart ett år. Alla dessa duktiga företagare som kämpat för att överleva sedan i mars börja nu få slut på pengar. Anledningen till att vi inte sett fler konkurser hittills är att företagen är så välskötta. Om inte stödpengar kommer ut snabbt till de drabbade branscherna riskera vi att se många konkurser under första delen av 2021, tror Thomas Byström.

Lyssna på hela intervjun här 

 

Fler nyheter från Företagarna

Kan elen ta slut?

Handlar höga elpriser och dålig elförsörjning om att det är brist på el? Företagarnas expert reder ut.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor