headphones newspaper video-player

Företagens kamp bromsar konkurser

Enligt mätningar så sjönk antalet svenska konkurser i år jämfört med samma period förra året. Men förklaringen är inte, enligt Thomas Byström, att det kommit till en vändning utan snarare att företagen sliter in i det sista.
Publicerad 2 feb 2021

Thomas Gislerud, ägare av Gislerud Carpets i Skultuna och regionchef Thomas Byström intervjuas i P4 Västmanland om hur mätningarna visar på minskat antal konkurser trots pandemin.

Thomas Gislerud är en av alla företagare som kämpar hårt för att överleva. Han jobbar med mattor till event och mässor och i år var det meningen att man skulle slå på stort med ett 15-årsjubileum. Så blev det inte. Istället är det full fokus på att få företaget att överleva och de försöker nu att hitta nya produkter att jobba med.

- Vi har varit vana vid att gå lite plus, men just nu fokuserar vi på att hamna på noll. Konkurs är inte ett alternativ, för då kommer banken och hämtar allting. Då är det bättre att härda ut, säger Thomas Gislerud.

- Magdalena Andersson pratar om att man ska vara rädd om skattebetalarnas pengar. Vad man missar då är att utan dessa företag som har anställda blir det inga skatteintäkter. Om stöden inte når ut till de utsatta företagen så är det inte bara en kris för den enskilda företagaren utan för hela länet, säger Thomas Byström, regionchef Företagarna Stockholms län och Mälardalen.

Lyssna på hela intervjun här >>

Fler nyheter från Företagarna

Kan elen ta slut?

Handlar höga elpriser och dålig elförsörjning om att det är brist på el? Företagarnas expert reder ut.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor