headphones newspaper video-player

Sara Östlund är Årets Unga Företagare i Västmanland!

Att det kan löna sig att våga följa sina drömmar och ta över ett redan etablerat företag på orten fick vi ytterligare bevis på i förra veckan, då Sara Östlund, som driver Sala Ångbageri, fick ta emot pris som Årets Unga Företagare i Västmanland!
Publicerad 28 sep 2020

Det var en överraskad vinnare som fick ta emot priset av Företagarna Stockholm-Mälardalens regionchef Thomas Byström och Företagarna Salas ordförande Niklas Hellstrand, som oannonserat hade dykt upp för att överlämna priset och berätta om de glada nyheterna för Sara och bageriets gäster.

Sala Ångbageri har en anrik historia och har i mer än 100 år försett ortsbefolkningen med bakverk. Att komma till bageriet är som att ta ett steg tillbaka till 1950-talet, då inredningen är anpassad därefter. Ett besök på bageriet är således en perfekt kombination av nutid och dåtid och vi uppmanar verkligen till ett besök om du har vägarna förbi!

Juryns motivering löd:

Då ett generationsskifte av verksamheten inte blev av, valde årets vinnare att förverkliga drömmen om att starta, förvalta och utveckla ett av stadens alla företag. Med en stark vision och en månande touch för det klassiska så har vår vinnare med personal inte bara tagit sig an en verksamhet, utan nu även expanderat ytterligare.

Tillsammans med andra unga företagare i staden symboliserar vår vinnare en ny generation av företagare som är med och driver framtidens Sala, samtidigt som dess anrika historia förvaltas. Sala Ångbageri startades 1902 och tack vare Årets Unga Företagare i Västmanland 2020 kommer det fortsatt att stå kvar och förgylla Salabornas vardag. Stort grattis säger vi till Sara Östlund!

Härnäst väntar riksfinalen i Årets Unga Företagare och givetvis önskar vi på regionkontoret Sara stort lycka till!

Juryn bestod av:

Thomas Byström, regionchef, Företagarna Stockholm-Mälardalen
Bengt Bengtsson, ordförande, Företagarna Stockholm-Mälardalen
Anna Bixon, ledamot, Företagarna Stockholm-Mälardalen
Mathias Bardland, ledamot, Företagarna Stockholm-Mälardalen
Maria Blomberg, ordförande, Företagarna Hallstahammar-Surahammar
Viktor Schmidt, regionsamordnare, Företagarna Stockholm-Mälardalen

Fler nyheter från Företagarna

Synliggör offentliga affärsmöjligheter

Med tydligare information om var, när och hur kommuner vill köpa in sina varor och tjänster kan fler företag vara med och konkurrera på den offentliga mångmiljardmarknaden.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter