För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Uppsala län är utsedd!

Publicerad 10 jun 2020
Under onsdagen samlades en liten skara människor på Uppsala slott, där landshövding Göran Enander bjudit in till lunch för att i vanlig ordning utse årets företagare i Uppsala län. Vi är glada över att meddela att priset i år gick till Pär Karlsson, grundare och ägare av företaget Byggconstruct AB!

Det var en överraskad vinnare som mottog priset av Företagarna Stockholm-Mälardalens regionchef, Thomas Byström, samt landshövding Göran Enander.

Juryns motivering löd:

Årets Företagare i Uppsala län, Pär Karlsson, visar på hur en företagare kan lyckas med att skapa ett starkt företag med god tillväxt trots varierande konjunkturförhållanden och samtidigt på kontinuerlig basis ge tillbaka till samhället i form av sponsring till flertalet olika verksamheter. Med en företagskultur som präglas av öppenhet, sundhet och frihet under ansvar har han även lyckats bibehålla en låg personalomsättning, något som tveklöst är en huvudingrediens till företagets framgång.

Pär utsågs tidigare i våras till Årets Företagare i Uppsala kommun och kommer nu alltså att representera Uppsala län i riksfinalen av Årets Företagare, som äger rum i Stockholms stadshus den 16 oktober. Vi önskar honom all lycka även där!

  • Företagarna Stockholm-Mälardalen är glada över att i dag dela ut detta pris till Pär. Det finns många företagsutmärkelser att vinna. Men det finns ytterst få priser som lyfter och hyllar människan bakom företaget. I en hård kamp med andra företagare i länet var juryarbetet tufft, men vi tror starkt på att Pär kommer bli en utmärkt representant för länet i riksfinalen av Årets Företagare, säger Thomas Byström.

  • Pär Karlsson och Byggconstruct har på flera sätt visat att det går att kombinera affärsmässig logik och drivkraft med högt uppsatta mål för samhällsutveckling. Genom att ta ett stort samhällsansvar inom ramen för sin verksamhet – såväl ekonomiskt, miljömässigt och socialt – är årets pristagare inte bara en viktig förebild för andra företag.

    Pär Karlsson och Byggconstruct visar också förståelse för att nutidens och framtidens konkurrenskraft i allt större utsträckning kommer att vila på företags förmåga och vilja att bedriva långsiktiga, hållbara och värdeskapande verksamheter i nära samklang med det samhälle i vilket de verkar. Det gläder mig att ha ett företag som är så tydligt förankrad i denna vision i vårt län och jag hoppas att de lärdomar som Byggconstruct dragit från sitt sätt att arbeta kommer att sprida sig till fler delar av länets näringsliv, säger landshövding Göran Enander

Juryn bestod av:

Göran Enander, landshövding, Uppsala län
Thomas Byström, regionchef, Företagarna Stockholm-Mälardalen
Karin Haeger, Årets Företagare Uppsala län 2019
Inger Torstensson, Årets Företagare Uppsala län 2019
Simone Tufvesson, Årets Företagare i Östhammar 2019
Viktor Schmidt, regionsamordnare, Företagarna Stockholm-Mälardalen

Fler nyheter från Företagarna