För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Nominerade till EN18

Publicerad 8 jan 2018
De tampas om 2017 års prestigefulla utmärkelser i Eskilstuna. Nu är det klart vilka tolv personer/företag som har utsetts till finalister till 2017 års utmärkelser i kategorierna Årets Nyföretagare, Årets Innovatör, Årets Marknadsförare samt Årets Företagare.

Många nomineringar har kommit in och de fyra olika jurygrupperna har haft ett tufft arbete att plocka fram tre guldkorn från respektive kategori. Vilka av finalisterna som slutligen vinner utmärkelserna tillkännages vid eventet Eskilstuna Näringsliv, EN18 som äger rum 15 februari 2018 på Lokomotivet. Kattis Ahlström kommer att vara konferencier under kvällen och Patrik Kolar & His Funky Friends står för den musikaliska underhållningen.

Årets finalister per kategori är:


Årets Företagare 2017 - Delas ut av Företagarna


Andreas Hellstén, Hellsténs Bygg & Entreprenad AB

Andreas Hellsten brinner för anläggningsarbeten inom gatu- och parkmiljö. Genom att arbeta i nätverk med andra i samma bransch samt skapa tydliga flöden kring kunden har företaget anställt 22 personer sedan starten 2010. Filosofin - som bygger på att alla ska vara med, att vara generös och alltid hjälpa kund till lösning - har i år tagit företaget till en omsättning på ca 50 miljoner. Företaget vill vara skuldfritt 2019 och därför återinvesteras allt som är möjligt. Man har omsorg om ”markytan och 50 centimeter under”, men också om människorna, maskinerna och de lokala jobben.


Andreas Komada, Easy Dist Sweden AB

Easy Dist Sweden AB har satt fingret på slöseriet kring våra telekom-förpackningar. Genom att ta bort de skrymmande emballagen kring mobiltelefonkablar och andra tillbehör erbjuder företaget effektiva logistiklösningar som spar både miljö och pengar. Företagets grundare, idésprutan Andreas Komada, har anställt 5 personer och på bara 4 år skapat en omsättning på ca 270 miljoner kronor. Framgången bygger på en liten,snabbfotad organisation som nu drömmer om att skapa en mötesplats i Eskilstuna för värdeadderande logistiktjänster.


Jan, Cecilia och Linnea Östling, Tumbo Husvagnar AB

Tumbo Husvagnar är ett 7 500 kvm stort mecka för husvagnar och husbilsälskare. Här har familjen Östling självfinansierat bygget av en av Europas största anläggningar där ”gemytlighet” är ledordet. Företaget omsätter ca 320 miljoner kr och sysselsätter 44 Eskilstunabor som man månar om med extra stora personalutrymmen, gym och bastu. Företaget, som har funnits i branschen sedan 1965, kombinerar fingertoppskänslsa för trender och omtanke för kund. Receptet på framgång bygger på mod att satsa ”före alla andra” och en pikant mix av familjens olika kompetenser.

Företagarna Eskilstuna-Torshälla, Kontaktperson: Åsa Öberg tel. 070-546 22 88,
eskilstuna-torshalla@foretagarna.se

Årets Nyföretagare 2017

Bannerbow – Kenny Thorén,
Eskilstuna Workshop AB – Patrik Ekström
Mikaela Holegård

Kontaktperson: Urban Wallin – Nyföretagarcentrum, tel. 070-788 08 18


Årets Innovatör 2017

Blowpoint AB – Christian Nordberg
Klingmill - Borislav Vujadinovic
Qleano - Yvonne Berglund, Dan Lainio och Adam Gyllhamn.

Kontaktperson: Stina Adolfson Kiviaho – Munktell Science Park, tel. 070-104 60 05


Årets Marknadsförare 2017

Airpixelsmedia - Tobias Hägg
Tuna Park – Veronica Gustafsson
Retuna – Anna Bergström

Kontaktperson: Ulrika Sjöberg – Marknadsföreningen, tel. 070-229 10 60


Eskilstuna Näringsliv, EN18 samarrangeras av NyföretagarCentrum, Munktell Science Park, Marknadsföreningen i Eskilstuna och Företagarna Eskilstuna/Torshälla. eskilstunanaringsliv.se

Fler nyheter från Företagarna