För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Didner och Gerge Fonder Årets Företagare i Uppsala län 2017!

Publicerad 28 sep 2017
Företagarna Mälardalen utsåg idag regionvinnaren till utmärkelsen Årets Företagare Uppsala län 2017 – Henrik Didner och Adam Gerge,Didner & Gerge Fonder AB! Delägarna går nu till riksfinalen den 13 oktober i Stockholm stadshus där de tävlar om titeln Årets Företagare Sverige.
Årets Företagare i Uppsala län 2017

Utmärkelsen delades ut onsdagen den 27 september 2017, Kl. 12.00 i Uppsala Slott.

Utdelare: Landshövdingen Göran Enander.


Företagarna Mälardalen med jury är glada över att kunna presentera en stark kandidat som regionvinnare i Uppsala län till riksfinalen för Årets Företagargala som går av stapeln i Stockholm stadshus den 13 oktober i år, Henrik Didner och Adam Gerge, Didner och Gerge fonder AB! De tävlar då om titeln Årets Företagare Sverige 2017!

Finalisterna som deltog var Johan och Patrik Borg, Ica Maxi Enköping; Henrik Didner och Adam Gerge, Didner och Gerge Fonder AB, Uppsala; Reine Bergslo, Extra Arbetskraft i Uppland AB, Östhammar och Lars-Arne Larsson och Robert Jansson, Kakel & Design i Sverige AB, Heby.

Ordföringar och representanter för lokalföreningarna samt regionjury var också inbjudna.

Motiveringen lyder:
Årets företagare har verkat under lång tid i en tuff bransch och på en hårt utsatt marknad med många stora, internationella aktörer som konkurrenter. Trots stark tillväxt har man lyckats behålla och utveckla befintliga kundkontakter och ständigt skapat nya. Genom ett personligt förhållningssätt till sina kunder känner varje kund sig sedd. Genom en transparent, kontinuerlig redovisning är det lätt för kunderna att följa företagets och fondernas utveckling. Årets Företagare i Uppsala län är Henrik Didner & Adam Gerge, Didner & Gerge Fonder AB!

Verksamhetsbeskrivning
Didner & Gerge är ett fristående fondbolag grundat 1994 och med säte i Uppsala som bedriver en aktiv förvaltning av sina fonder med målet att skapa god avkastning på lång sikt, dvs 5 år och längre.

Juryn bestod av:
Peter Paunovic ledamot Företagarna Mälardalen, Pär Svärdson, Apotea AB, Morgongåva  – och tidigare vinnare av rikstiteln samt Bitte Ljungström, Vidilab AB Enköping

Fakta Årets Företagare:
Företagarna delar ut priset för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer.
Utmärkelsen Årets Företagare har en lång historia, precis som Företagarna. Årets Företagare delas ut på lokal, regional och nationell nivå. De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige som utses under Årets Företagargala i Stockholms stadshus.

UNT 20170927:

" Det känns jättekul att bli uppmärksammade lokalt. Vi har ju haft förmånen att bli uppmärksammade många gånger i Sverige och egentligen mycket på grund av våra resultat som fondförvaltare. Nu handlar det om företagande, och man blir ödmjuk när man hör att det har varit 500 företag som har varit med i diskussionen, säger Adam Gerge som tog emot priset av landshövdingen Göran Enander under kristallkronorna i representationsvåningen i Uppsala slott."

Läs hela intervjun och artikeln i UNT här samt se landshövdingen läsa motiveringen.

De två sista åren har just Uppsala läns finalister tagit hel rikstiteln Årets Företagare Sverie, Philip Tysander, Daniel Wellington AB 2016 (gm Företagarna Uppsala )samt Pär Svärdson, Apotea AB 2015, (gm Företagarna Heby). Vi säger lycka till till Didner & Gerge!

 

Kontakt:
Tess Enarsson, Regionsamordnare, Företagarna Mälardalen
021-450 55 52, tess.enarsson@foretagarna.se

Riksfinal

Fler nyheter från Företagarna