headphones newspaper video-player

Årets Företagare Västmanland 2017 utsedd

Företagarnas utmärkelse Årets företagare Västmanland 2017 är utsedd idag - Josef Sirugo, Sura Bemanning AB, utdelad av landshövdingen Minoo Akhtarzand på Västerås slott med Företagarna, de nominerade och ordföringar från de lokala styrelserna.
Publicerad 13 sep 2017
Josef Sirugo, landshövdingen och Peter Paunovic
 

Företagarna Mälardalen med jury är glada över att kunna presentera en stark kandidat som regionvinnare i Västmanland till riksfinalen för Årets Företagargala som går av stapeln i Stockholm stadshus den 13 oktober i år, Josef Sirugo, Sura Bemanning AB! Han tävlar då om titeln Årets Företagare Sverige 2017!

Vinnaren utsågs tidigare som lokalvinnare i år till Årets Företagare Surahammar 2017.

Motiveringen lyder:
Företaget har genom hårt och metodiskt arbete etablerat sitt företag i kommunen. Företagaren har med engagemang, kreativitet och vilja, skapat ett företag som förser ortens industrier med kompetens i världsklass, från alla världens hörn.
Han är ett lysande exempel på företagande och entreprenörskap och letar lösningar och möjligheter där andra bara ser problem.
Med sitt brinnande engagemang har företagaren skapat ett välmående företag som ökar hoppet hos många som står långt ifrån arbetsmarknaden och förser dessutom stora företag med kompetens.
Årets företagare i Västmanland 2017 är Josef Sirugo, Sura Bemanning AB!

Verksamhetsbeskrivning
Sura Bemanning hyr ut och bemannar företag i Surahammar. De är experter på specialkompetens inom verkstadsindustrin. Sura Bemanning anställer människor som på ett eller annat sätt står utanför den ”ordinarie” arbetsmarknaden. Det kan vara pga socialt utanförskap, som t.ex. historik med drogproblem eller fysiska skäl som fysiska handikapp. Dessutom hanterar Josef flertalet nyanlända som får en chans till integration och arbete.

 

Juryn bestod av:
Landshövdingen Minoo Akhtarzand, Peter Paunovic ledamot Företagarna Mälardalen samt Caroline Drabe, vd Västerås Science Park.

Fakta Årets Företagare:
Företagarna delar ut priset för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer.
Utmärkelsen Årets Företagare har en lång historia, precis som Företagarna. Årets Företagare delas ut på lokal, regional och nationell nivå. De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige som utses under Årets Företagargala i Stockholms stadshus. 

PRESSLÄNKAR 20170913

Sveriges radion P4 Västmanland:

Västerås Tidning:

VLT   - Jag hade inte tänkt att åka hit

VLT Facebook - Han knep titeln

Magazin 24

 

Läs ävenom  tidigare lokalutdelning i Surahammar

Magazin 24 20170616

Surahammars kommun 20170815

 

Kontakt:
Tess Enarsson, Regionsamordnare, Företagarna Mälardalen
021-450 55 52, tess.enarsson@foretagarna.se

#ÅF #Företagarna #vastmanland #Surahammar #lansstyrelsen
Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

”Pandemin är som en tidsmaskin”

Per Schlingmann har tillsammans med Kjell A Nordström skrivit boken Corona Express som beskriver hur covid-19 blivit en förändringskraft som påverkat villkoren för människor, företag och samhällen.

Sju förslag för bättre miljöpolitik

Miljöpolitiken måste ge rätt incitament. Hållbarhet får inte ses i ett motsatsförhållande till rörelsefrihet, ökat välstånd, tillväxt och ekonomisk aktivitet.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor