För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Minister besökte flyktingboende

Publicerad 4 maj 2016
Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) besökte på onsdagen asylboendet Flygskytten. Han fick där se flyktingar som lärde sig om företagande. ”Det är inspirerande”, säger ministern.
VLT 20160504

Flyktingarna på asylboendet Flygskytten erbjuds att lära sig om företagare. För att få veta mer om det projektet besökte finansmarknadsminister Per Bolund (MP) boendet på onsdagen. Det är organisationen Företagarna som har tagit initiativ till projektet, som kallas nyanlänt företagande, NF.

– Vi behöver fler individer som startar företag, säger Ove Jansson, NF Nyanlänt Företagande/Företagarna

...

Minister Per Bolund är positiv till att satsa på företagande bland nyanlända flyktingar.

– Det finns många uppgifter i Sverige som behöver utföras, säger han.

Några av de boende på Flygskytten har till exempel en idé om att skapa en sorts cykelpool där kunderna får tillgång till cyklar som ska kunna hittas och låsas upp med hjälp av en app i mobiltelefonen.

...

Per Bolund vill på olika sätt underlätta för flyktingar att starta företag. Han vill till exempel att det ska bli enklare att få statliga lån för att starta företag och att det ska bli enklare att kunna öppna bankkonto i Sverige utan att vara svensk medborgare.

Läs hela artikeln här VLT 201605604

Fler nyheter från Företagarna