För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Nya snabbspår ska få nyanlända socionomer i jobb

Publicerad 3 jun 2016
Regeringen presenterar i dag nya så kallade snabbspår för nyanlända. Det handlar om samhällsvetare och socionomer. Sedan årsskiftet har drygt 1.700 personer påbörjat aktivitet i snabbspåren, visar siffror från Arbetsförmedlingen.

Företagarna har kontakter med ministern för att formalisera det snabbspår för entreprenörer som NF – Nyanlänt Företagande lanserat.

Ove Jansson
Informatör NF - Nyanlänt Företagande AB

 

SVT Nyheter 20160603

...En tredjedel av de som deltar i snabbspår går en arbetsmarknadsutbildning, ungefär lika många gör praktik.

Ylva Johansson

 

– Det handlar om vilken kompetens de som kommer till Sverige har och vilken efterfrågan som finns på arbetsmarknaden, men hittills har det gått över förväntan, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S).

– Jag tycker det har kommit igång bra. Det här är ju välutbildade personer. Det är läkare, lärare, målare, kockar, människor som kan sitt yrke och som vi behöver på den svenska arbetsmarknaden.

Men när får de riktiga jobb?

– Närde är klara med sina snabbspår. Det här är ju efterfrågade yrken där vi har brist, så arbetsgivarna är ju angelägna om att det ska gå snabbt att få rätt kompetens så att man kan anställa...

 Läs hela artikeln här...

 

Johansson håller en pressträff i Stockholm i dag klockan 12.30 där hon väntas presentera förslaget närmare.

Fler nyheter från Företagarna