För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Frånvaron av Elsas påverkar handlare

Publicerad 30 jan 2016
Handlare i Norberg märker på olika sätt hur Elsasbraden påverkat dem. Men de flesta är överens om att sommaren kommer bli avgörande.

Elsa Andersons konditori var ett av Västmanlands mest besökta turistmål och flera handlare Fagersta-Posten talat med beskriver det som dragplåstret som dragit besökare till Norberg.
Kristina Dahl, kassör på Abrahamsgården, uppskattar att hälften så många besök skedde under december jämfört med samma period 2014.
Försäljningen i Klockargårdens butik i Norberg minskade med 6,57 procent mellan 2014 och 2015, berättar ägaren Helene Wallin.

Mirjam Ekebom driver Glädjehuset och är också kassör i Företagarna Norra Västmanland. Signaler från företagen i centrum börjar komma om att antalet besökare minskar.
– Alla överlag märker det, men olika mycket, säger Mirjam Ekebom.

Kanske framför allt på stråket från Abrahamsgården upp till Elsas.
–  Jag har ingen försäljning över disk längre utan det är över internet, säger Tore Cajbrandt, Sundbergs antikvariat, och fortsätter:

– I sommar blir det nog lika tomt. Juli kommer bli rena mardrömmen. Jag ser ingen annan ljusning än att Elsas byggs upp.

...

Handlarnas samarbete har fördjupats efter Elsasbranden berättar Mirjam Ekebom.
–  Vi jobbar med att ta fram en broschyr, ”100 skäl att besöka Norberg”. Det finns fortfarande saker att se i Norberg, men det kanske inte är lika naturligt att besöka som när vi hade Elsas, säger Mirjam Ekebom.

 

Läs hela artikeln här... Fagersta-posten.se 2016-01-30

Fler nyheter från Företagarna