För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

En hantverkare i företagsbyggen

Publicerad 16 dec 2015
Efter framgångssagan Adlibris upplever företagaren Pär Svärdson nu en liknande resa med nätapoteket Apotea. Företaget sysselsätter drygt 100 personer i Morgongåva – med fler nyanställningar på gång.

Saxat från UNT.se

Det började med kaninförsäljning vid åtta års ålder, och första egna aktiebolaget startade han när han var fjorton år. Nyligen utsågs han till Årets företagare av organisationen Företagarna.

– Jag ville starta ett företag, och det blev någon sorts flummig djurförsäljning där i början, berättar Pär Svärdson med ett leende.

Vi sitter i lunchrummet i Apoteas lokaler i Morgongåva. Apropå entreprenörsådran var det något som Stockholmaren Pär Svärdson hade fått med sig hemifrån.

– Det handlade nog om en attityd vi hade i hemmet, där företagande alltid var något som värdesattes, förklarar han.

...

Med fokus på sortiment, priser och leveranstider utvecklades e-handelsapoteket under nya namnet Apotea och 2012 flyttade företaget in i Adlibris ursprungliga lokaler på 700 kvadratmeter i Morgongåva.

– Det kändes självklart att välja Morgongåva där vi genom åren alltid hittat duktiga medarbetare, billiga lokaler och blivit väl omhändertagna, berättar Pär Svärdson.

I dag, fyra år senare, är Apotea på god väg att växa ur de nuvarande lokalerna på 5000 kvadratmeter och under motsvarande tid har arbetsstyrkan växt från två till drygt 100 personer fördelade på ett 90-tal logistikarbetare, fyra inom kundservice och 13 farmaceuter.

 

Pär Svärdson utsågs i oktober till Årets Företagare Sverige av organisationen Företagarna

 

Läs hela artikeln här ... UNT.se 2015-12-02

Fler nyheter från Företagarna