För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna & Amazon bjöd in till frukostträff i Växjö

Publicerad 13 nov 2023
Amazon tillsammans med Företagarna bjöd in till en välbesökt frukostträff i Växjö.

Att sälja genom Amazon kan vara en lönsam affärsmodell, men det finns några viktiga faktorer att överväga för att maximera framgången. Christopher Skogfeldt, affärsutvecklare på Amazon berättade hur Amazon kan hjälpa företagare nå nya kunder, växa och bli exportsuccé och förhoppningsvis även skapa fler jobb. Här är några tips att tänka på när du ska sälja genom Amazon:

Produktval:

Välj produkter som har efterfrågan. Gör marknadsundersökning för att förstå vilka produkter som är populära och konkurrenskraftiga. Undvik för mättade marknader om du är nybörjare. Fokusera på en nisch där du kan differentiera dig.

Konkurrensanalys:

Studera dina konkurrenter. Vad gör de bra och vad kan du göra bättre? Analysera recensioner för konkurrenternas produkter för att förstå kunders önskemål och besvikelser.

Prissättning:

Sätt rätt pris för att vara konkurrenskraftig. Det kan innebära att du måste undersöka prissättningen för liknande produkter.  Överväg inkluderande av frakt eller erbjuda rabatter för att öka attraktiviteten.

Kvalitet och Kundtjänst:

Erbjud högkvalitativa produkter. Negativa recensioner kan snabbt påverka ditt rykte. Tillhandahåll utmärkt kundtjänst. Snabba svar och problemhantering kan bidra till att bygga förtroende.

Fotografi och Beskrivningar:

Använd högkvalitativa produktbilder. Kunderna kan inte fysiskt inspektera produkten, så bilder är deras första intryck. Skriv detaljerade och lockande produktbeskrivningar. Fokusera på fördelarna och unika egenskaper.

Lagerhantering och Frakt:

Se till att du har tillräckligt med lager för att möta efterfrågan, särskilt under högsäsonger. Erbjud snabba och pålitliga fraktalternativ. Amazon Prime är populärt bland kunderna.

Amazon SEO:

Optimera dina produktlistningar med relevanta sökord för att förbättra synligheten. Använd rätt kategorier och attribut för att underlätta för kunderna att hitta dina produkter.

Följ Amazon Policies:

Se till att du följer alla regler och policyer som Amazon har. Detta inkluderar riktlinjer för produktlistningar, recensioner och marknadsföring.

Marknadsföring:

Utöver att förlita dig på organisk söktrafik kan du överväga att använda Amazon PPC-annonser för att marknadsföra dina produkter. Använd sociala medier och andra plattformar för att öka medvetenheten om dina produkter utanför Amazon.

Följ upp och Analysera Data:

Använd verktyg och analyser för att övervaka din försäljning, kundrecensioner och andra relevanta data. Anpassa din strategi baserat på insamlade data och kundfeedback.

På plats var även Oliver Rosengren riksdagsledamot (m) som gav en inblick i vad politiken kan göra för att stimulera till ökat företagande och fler arbetstillfällen i Växjö.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna