podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagsgala i Lessebo

Publicerad 10 sep 2022
Årets Företagare och Årets Unga Företagare Lessebo korades på Företagsgala som hölls på Kosta Boda Art Hotel.

En rekordpublik hade slutit upp till Lessebo kommuns näringslivsgala när det offentliggjordes att Sune och Mia Markmann som driver Grimsnäs herrgård blivit Årets Företagare i kommunen. Priset Årets Unga Företagare Lessebo tilldelades Frida och Sara Elm, Skrufs Glasbruk AB.

Nedan följer motiveringarna:

”Årets Företagare i Lessebo kommun har sedan starten haft en spännande utveckling. Pristagarna kännetecknas av en stark motivation och drivkraft som de kanaliserar i sin hembygd och för det lokala företagande. De visar i praktisk handling att det är attraktivt att bo i en landsbygdskommun. De lyfter tydligt fram de värden som finns runt om i Glasriket och samverkar med andra aktörer för att ge gästerna en unik och annorlunda upplevelse. Företaget utvecklas hela tiden och saker att göra runtomkring i denna kulturbygd som gjorts känt inte minst av Vilhelm Moberg. Utmärkelsen Årets Företagare i Lessebo kommun har tilldelats: Sune & Mia Markmann AB med det unika stället Grimsnäs Herrgård.”

”Årets Unga Företagare i Lessebo kommun har sedan starten haft en spännande utvecklingen och driver tillsammans med familjen och sina medarbetare ett företag med en rik kulturhistoria. Verksamheten har funnits i 125 år, och med den energi som finns idag är siktet ställt långt in i framtiden. Alla produkter i sortimentet är tillverkade i den egna hyttan. Här görs allt glas för hand in i minsta detalj. På glasbruket förenas tradition och nytänkande med hög kvalitet och högt konstnärligt innehåll. De erbjuder dig ett gediget Småländskt hantverk. Utmärkelsen Årets Unga Företagare i Lessebo kommun har tilldelats: Frida & Sara Elm, Skrufs Glasbruk AB."

Fler nyheter från Företagarna