podcast news play företagaren I media förmån faq

Årets Företagare och Årets Unga Företagare Kronobergs län 2021 är utsedda!

Idag den 1 september på Huseby Bruk delade landshövdning Maria Arnholm ut priserna till Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Kronobergs län. Priset Årets Företagare gick till Cecilia och Jessica Linder, Linder Aluminiumbåtar AB, Tingsryd. Priset Årets Unga Företagare gick till Fredrik Lidholt, European Speedrunner Assembly AB, Växjö.
Publicerad 1 sep 2021
Från vänster: Cecilia Linder, Jessica Linder, Maria Arnholm och Fredrik Lidholt

– Våra pristagare är två utmärkta förebilder för Kronobergs företagande. Båda pristagarna ligger i framkant och utvecklar sin bransch. Våra vinnare sätter verkligen Kronoberg på kartan, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna Kronoberg.

 

– Kreativitet och förmågan till förnyelse förenar årets finalister. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Kronoberg ska fortsätta utvecklas, säger landshövding Maria Arnholm.

Juryns motiveringar: 

Årets Företagare Kronoberg 2021, Cecilia och Jessica Linder, Linder Aluminiumbåtar AB. 

Trogen bygden i Småland och i generationer har vårt väl etablerade företag sitt säte vid kanten av en liten sjö. Genom en stark lokal förankring, en unik produkt, ständig produktutveckling, väl genomarbetad marknadsföring och en otrolig tillväxt 2020 är det Linder Aluminiumbåtar som kammar hem priset Årets Företagare Kronoberg. Att kunna leverera mer fart med mindre hästkrafter är något som skall firas!

Årets Unga Företagare Kronoberg 2021, Fredrik Lidholt, European Speedrunner Assembly AB.

Vår vinnare sätter esporten och Växjö på kartan. Att ta sitt intresse från föreningsverksamhet till företagande är en stor bedrift. European Speedrunner Assembly (ESA) startades som förening för ett fåtal esportsintresserade skulle kunna samlas och spela. Verksamheten växte och är nu världens näst största speedrunningevent .

ESA kombinerar esport med välgörenhet, så varje event som görs är alltid till förmån för en välgörenhetsorganisation. Varje event lockar miljontals tittare världen över och har genom åren samlat in över 5 miljoner kronor till olika förmånstagare. Vid årets slut kommer ESA med all sannolikhet kunna addera ytterligare en miljon till välgörenheten och förhoppningsvis ytterligare anställda i företaget.

Vinnarna går nu direkt till den stora nationella finalen i Stockholm den 15 oktober och tävlar om Årets Företagare och Årets Unga Företagare Sverige 2021.

Priset Årets Företagare har delats ut i drygt 20 år på lokal och regional nivå. Sedan 2007 koras även Årets Företagare i Sverige. Priset ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som inspirationskälla och förebild för andra företagare.

TAGGAR
Fler nyheter från Företagarna

Sätt entreprenörskap på schemat

Ämnet entreprenörskap eller entreprenörskap och företagande bör erbjudas på samtliga gymnasieprogram och inom sammanhållen yrkesutbildning på kommunal vuxenutbildning.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.