För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Bengt Gustavsson ny ordförande i Företagarna Kalmar-Nybro

Publicerad 14 mar 2024
Den 6 mars lämnade Catharina Gimre över ordförandeklubban till Bengt Gustavsson vid Företagarna Kalmar-Nybros årsmöte.
Foto: Carl Bengtsson

-Jag är uppvuxen i de södra länsdelarna där min far drev ett företag inom elinstallation med några anställda, själv är jag i grunden utbildad elingenjör berättar Bengt.

I unga år flyttade jag till Stockholm där jag arbetat hela mitt vuxna liv, både inom kommunal verksamhet samt drivit enskild firma inom både elinstallation och byggverksamhet. Av olika anledningar valde jag att gå in i bransch personlig assistans tidigt, redan år 1995. Jag har startat tre olika företag i bransch personlig assistans, det senaste bolaget sålde jag till en familjeägd större dansk koncern inom vård och omsorg 2019, så 25 år blev det som gett mig både kunskaper och erfarenheter som jag gärna kan dela med mig av.

Sedan sommaren 2020 återvände jag ”hem”. Då min vardag nu ser lite lugnare ut har jag möjlighet till att ge råd och stöd till några företag i utvecklingen mot deras drömmar och mål.

En fråga som jag brinner lite extra för är, företagsöverlåtelse, det vill säga hur kan företagaren/ägaren på bästa sätt se till att företaget lever vidare under ny ledning som blir det bästa för alla parter.

Privat så lägger jag gärna tid på att utforska och resa på min motorcykel, både långt och kort, det är ett stort intresse som passar min läggning.

Jag ser dessutom med spänning fram emot att stötta företagarnas medlemmar i Företagarna Kalmar-Nybro till ett företagsklimat i toppklass i Sverige, vilket jag tror är fullt möjligt. Vi har ett bra läge nu med en stark och engagerad styrelse och vi har identifierat många viktiga frågor som våra medlemmar vill att vi bevakar. Det skall bli roligt att företräda föreningens medlemmar i våra kommuner i Kalmar och Nybro!

För ytterligare information:

Bengt Gustavsson, ordförande Företagarna Kalmar-Nybro, 070 277 88 30

Frida Boklund, regionchef Företagarna Kalmar län, 0768-86 82 99

Fler nyheter från Företagarna