För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare Nybro är utsedd!

Publicerad 19 apr 2024
Emotion Logistics och dess vd Markus Kinnander är Årets Företagare i Nybro. - Överraskande, men jättekul, säger han.
En liten delegation med Catarina Gimre från Företagarna Kalmar-Nybro samt Helene Borg och Patrik Isacsson från Länsförsäkringar uppvaktade på torsdagen med blommor, diplom och tårta.

Markus Kinnander visste att han skulle få besök, men inte vad besöket handlade om.

- Oj, det här var överraskande. Såklart är det jättekul att bli uppmärksammad, var reaktionen.

I motiveringen står: "Det familjära logistikföretaget som idag har kunder över hela världen. Med mycket kunskap och många olika tjänster inom tredjepartslogistik kan de erbjuda kvalitativa helhetslösningar som skapar köpupplevelse för slutkunden."

Vd:n och delägaren Markus Kinnander beskriver en verksamhet som haft och har en stigande utvecklingskurva. Emotion Logistics, ett systerbolag inom Börjes Logistik och Spedition, startade för 10 år sedan med en person - och har idag 200 medarbetare i Nybro, Jönköping och Varberg.

- Det tog ett tag att få snöbollen i rullning, men när det sedan tog fart så har det varit rejäl utveckling. Just nu, med så mycket osäkerhet i omvärlden, så är mycket satt i paus. Men när det vänder - då kommer det att bli åka av igen. E-handeln kommer inte att bli mindre, det kommer att finnas stora behov av logistiktjänster, säger han.

Företagarna och Länsförsäkringar samarbetar kring utmärkelsen. Av ett stort antal nomineringar utsåg en jury fem företagare i slutomgången - där till slut Markus Kinnander bedömdes svara bäst mot utmärkelsens kriterier.

Fler nyheter från Företagarna