podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Infrastrukturmöte med regionledningen

Publicerad 25 sep 2023
Det har snart gått två år sedan vi hade en träff på Gränsö Slott och tre år sedan vårt pressmeddelande "En säker väg framåt, för framtiden" skickades ut, där vår regions infrastrukturproblem var i fokus. Nu är det hög tid för en ny träff.

Infrastrukturmöte med regionledningen
Onsdag 1 november 13.00
Västerviks Stadshotell, Kungsgrundet

Västerviks Företagsgrupp bjuder nu in till en uppföljningsträff där regionansvariga har möjlighet att berätta vad som hänt sedan sist och om nuvarande tidsplan. Mötet kommer ha fokus på väg 35, som företagen i vår kommun anser vara den viktigaste infrastrukturfrågan. Övrig infrastruktur och kommunikationer är också av stor betydelse eftersom de, under väldigt lång tid, varit eftersatta.

På mötet representeras regionledningen av Angelica Katsanidou, Peter Wretlund och Karin Helmersson.

Anmäl dig HÄR senast den 25/10. Självklart är du välkommen att också äta lunch, vilken du föranmäler vid anmälan och står för själv. Vi bjuder på eftermiddagskaffe!

Välkommen!

Urklipp ur pressmeddelandet från den 30 oktober 2020:

En säker väg framåt, för framtiden.

"Idag satsas allt mer resurser på att utveckla mer miljövänliga el- och vätgasdrivna fordon. Både för privatpersoner och företag. Fler fordon som drivs av förnyelsebar energi kommer göra det möjligt att både ekonomiskt och miljömässigt fortsätta använda vägen som ett bra transportmedel för privatresor och godstransporter. Särskilt i regioner som idag saknar bra övergripande kommunikationer och infrastruktur. Som i vår kommun och region. Och någon annan infrastrukturlösning som ersätter vägen finns inte planerad inom överskådlig tid."

"Vi måste få den sista sträckan, mellan Överum och Åtvidaberg i ordning. Säker och anpassad. Vissa transporter på 35:an är viktigare än andra. Sjuktransporter och skolskjutsar. Dessa resor måste vara säkra och trygga. Fick vi önska så skulle även ett viltstängsel sättas upp. För säkerhets skull.

”Det där har vi hört innan” tänker du kanske nu. Att om näringslivet bara får som de vill så ordnar det sig med fler jobb och tillväxt, och så blir det inte så i slutändan. Det vi kan lova är att det här inte är en idé bara för näringslivet. Det är en idé för hela vår region. Våra samhällen. Våra familjer, våra anställda och även för våra besökare. För alla som bor och vistas i regionen."

Läs hela pressmeddelandet här. 

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna