podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vill du bidra till en students utveckling samtidigt som du får ta del av intressanta perspektiv och nya nätverk? Då är du välkommen att bli mentor!

Publicerad 8 mar 2023
Vi lever idag i en tid av snabb förändring och kunskapsutveckling. Mentorprogrammet är en möjlighet att möta framtidens medarbetare och att hålla dig uppdaterad inom ditt kompetensområde.

Varför ska man bli mentor?

Genom mentorprogrammet får du möjlighet att: 

  1. Visa din arbetsplats och knyta kontakt med studenter
  2. Ta del av andras erfarenheter och bredda dina nätverk 
  3. Få nya perspektiv på din yrkesroll 
  4. Dela med dig av yrkesmässig kunskap och personliga erfarenheter

Vem kan bli mentor?

Du kan bli mentor om du arbetat minst tre år inom ditt kompetensområde. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av att vara mentor och du behöver inte sitta på en ledande position. Det viktigaste är att du är engagerad i möta en student och bidra till dennes utveckling.

Inför programmet får du samtalsunderlag som du kan utgå från när du möter din student. Du får också ta del av en föreläsning om mentorskap.

Upplägg

Inom programmet deltar studenter från flera olika utbildningar och inriktningar. Vi matchar mentorer och studenter utifrån olika intresse- och kompetensområden. 

Som mentor får du nära kontakt med en student som du följer under två terminer. Ni träffas regelbundet, en gång per månad.

Läs mer och anmäl dig gärna! https://lnu.se/student/jobb-och-karriar/mentorprogrammet/

Fler nyheter från Företagarna