För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Unga Företagare och Årets Företagare i Kalmar är utsedda!

Publicerad 16 apr 2023
Det blev en speciell start på dagen för två företag i Kalmar på torsdagen när utmärkelserna Årets Företagare och Årets Unga Företagare delades ut av Företagarna Kalmar-Nybro och Länsförsäkringar i Kalmar län.
Årets Företagare i Kalmar Malin och Richard Muskala, Mizetto AB

Priserna delas ut på Guldfesten som äger rum den 5 maj.

- Vi vill lyfta och hylla framgångsrika företag med lokal prägel. De ska få glänsa. Vi vill ge den här överraskningen så det hinner smälta in och att det får landa innan Guldfesten, säger Tobias Folkesson, Länsförsäkring i Kalmar län.

Först ut att överraskas var Telebyrån, som utsetts till Årets Unga Företagare. Byrån startade 2019 och är inriktat på kommunikationslösningar mot företag. Exempelvis jobbar man med molnväxlar.
Motiveringen lyder "Telebyrån är ett ungt och framåtlutat tjänst- och konsultföretag med stark lokal prägel som vågar ta för sig i en hårt konkurrerande bransch. Dessutom med en ung och framåtlutad ledning."
- Det är jätteroligt. Det betyder jättemycket och att vi gör rätt, säger en märkbart tagen Odai Alhamalawi, vd på Telebyrån, som driver byrån tillsammans med Aziz Jdidi.
Byrån har för närvarande sina lokaler på Norra Långgatan, men håller på att expandera. I Kalmar pågår nu jakten på större lokaler och man håller även på att etablera sig utanför staden.

- Om två månader står kontoret klart i Stockholm och vi skrev det avtalet nu i veckan. Kalmar är kul men Stockholm är ju Stockholm. Vi har pendlat i två år nu för att se om vi kommer in där det är lite tuffare. Den större resan börjar nu. Vi vill växa, säger Odai Alhamalawi.

Årets Unga Företagare i Kalmar Odai Alhamdawi och Aziz Jdidi, Tele-Byrån i Kalmar AB

Priset Årets Företagare gick till kontorsinredningsföretaget Mizetto, som drivs av Malin och Richard Muskala. Företagets kontorslösningar har nått internationell uppmärksamhet och bland annat är it-jätten Google en av kunderna.

Motiveringen lyder "ett lokalt lokalt förankrat företag som levererar ut på en global marknad och med en fantastik tillväxt. De har smarta kvalitetsprodukter med hållbarhet och personlighet. Till detta en erkänt god arbetsmiljö."

Hur känns det att få utmärkelsen?

- Det är kul att bli sedd på ett annat sätt än vad vi annars brukar och det är vår design. Nu är det mer helheten. Både som arbetsgivare och företagare i Kalmar. Det är ett företag som växer. Vi är också väldigt måna om våra underleverantörer och samarbetspartners, som vi försöker plocka ut i vår närregion både utifrån ett hållbarhetsperspektiv och att vi vill att regionen ska blomstra, säger Malin Muskala.

Richard Muskala fortsätter.
- Jag är mållös. Designpriserna är väldigt roliga att vinna, det är en bekräftelse på att vi har touchen på det. Det här är en helt annan nivå och ett annat bevis på att vi gör rätt. Vi jobbar mycket med vår personal för att de ska trivas. Det är hedrande, säger Richard Muskala.

Fler nyheter från Företagarna