För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Teamet är hemligheten bakom Gustav-duons framgångar

Publicerad 10 okt 2022
En hemmasnickrad food-truck och ett brinnande intresse hos två grabbar att hitta den bästa burgaren var startskottet för Mister York. Mitt i pandemin ökade trycket på take-away, arbetslösheten steg och Gustav Haglund tillsammans med Gustav Larsson bestämde sig för att gå sin egen väg.
Gustav Haglund och Gustav Larsson, Årets Unga Företagare Kalmar län valde att gå sin egen väg

Vi har pratat med vinnarna av Årets Unga Företgare Gustav Larsson och Gustaf Haglund, grundarna till hamburgarkonceptet Mister York. 

-Stort grattis till utmärkelsen Årets Unga Företagare! Vad var det som fick er att bli företagare?

-Tack det känns det jätteroligt vårt företagande uppmärksammas! 

-För oss båda fanns nog företagstänket med tidigt. Men jag var nog extrem, säger Gustav Hagland.

Redan som 11-åring lämnade han lappar i brevlådor och erbjöd sina tjänster. 

-Jag har nästan aldrig haft en traditionell anställning utan har i stället velat pröva mina egna idéer och älskat friheten som företagandet bär med sig.

-Vad är det ni gör på ditt företag som gör att ni sticker ut i jämförelse med andra branschkollegor?

-Det finns många som kan göra en god burgare men för oss på Mister York så är det helheten som räknas. Vi har tagit inspiration från alla världens hörn när vi tagit fram våra produkter. Vi har rest runt, testat otroligt många olika köttblandningar, bröd, såser med mera för att finna just vår egen unika stil och smak. Vi har utgått från kvaliteten framför inköpspris när vi valt våra råvaror.

Mister Yorks signum är att aldrig tumma på kvaliteten i något led. Transparensen av produkten genomsyrar även tillagningen och köken är byggda så att kunden kan se när maten tillagas.

-Vår övertygelse är att våra medarbetare uppskattar att träffa kunden och direkt kunna se responsen och få direkt feedback.

Från sjöfart till kök

Samtliga av Mister Yorks enheter är byggda med återbruk.

-Våra restaurangenheter är sjöfartscontainrar som byggs om till restaurangkök. Att bygga kök från sjöfartscontainrar gör att vi nästintill har noll procent klimatpåverkan vid våra byggnationer.

283454929_523748396068768_3853554516202593226_n (2).jpg

Från hav till land, Mister Yorks restaurangenheter år återvunna sjöcontainrar. Foto: Mister York 

Företaget har valt sina utplaceringar av enheter med omsorg för att deras kunder ska slippa köa, stressa och för att vara lättillgängliga.

-Vi har valt att placera våra enheter på till exempel handelsplatser, intill vägarna så en schysst burgare alltid är nära till hands. Vi satsar på stora parkeringsytor och beställning i digitala kanaler såsom APPAR, webborder och delivery-funktioner där kunden kan följa sin order från beställning till upphämtning. Kunden får en estimerad väntetid och hinner kanske uträtta andra ärenden medan deras beställning tillagas. 

Fyra blev 100 

Företaget har expanderat i snabb takt och har på bara ett år gått från en restaurangenhet med fyra anställda till nio enheter och mer än 100 personer på lönelistan.

-När man projekterar restauranger på ett traditionellt sätt skall de designas, ritas och utformas efter just den unika lokalen. Kökens utformning ser annorlunda ut beroende på planlösning, ventilationen måste designas och både personalens och gästens upplevelse varierar.

275623568_479135680530040_7276229600411261652_n (2).jpg

Dundersuccé för Gustav och Gustavs hamburgarkoncept. Foto: Mister York 

Mister York bygger sina restaurangenheter med exakt samma standard och planlösning för att möjliggöra att deras medarbetare enkelt skall byta mellan enheterna.

Teamet är hemligheten bakom framgången

Bakom Mister Yorks framgångar döljer sig enligt grundarna Gustaf och Gustaf teamet.

-Vi har medarbetare som varit med oss sedan starten och har gått från att jobba extra till att ensamma ansvara för en hel enhet i allt från personalansvar till ekonomiskt resultat. Att se medarbetare växa i sin roll eller avancera vidare inom bolaget, det gör oss stolta!

Företaget vill fortsätta att satsa på personal som oavsett bakgrund har en inre vilja och drivkraft att vilja växa som människor.

Ett kvitto på att detta är vägen till framgång är att deras medarbetarundersökningar ligger långt över branschindex.

-För oss är det ett tecken på att vi byggt en kultur där medarbetare trivs och vill vara. Vi är ett snabbväxande bolag med många utvecklingsmöjligheter. Våra medarbetare på Mister York kan göra samma karriärsutveckling som många gör på ett helt arbetsliv under bara några få år.

-Vilka är era egentligen era främsta egenskaper som företagare?

-Vi är lojala och drivs av våra löften. För oss är det viktigt att göra rätt gentemot både leverantörer, kunder och medarbetare. Vi är generellt orädda och ser ofta lösningar där andra ser problem. Sen är vi givetvis tävlingsinriktade!

-Ni har verkligen gjort en snabbväxande företagsresa, kan ni dela med dig av tre råd till den som vill vinna Årets Unga Företagare i framtiden?

- Utvärdera din grundidé. Varje dag! Var noga med att få med alla medarbetare på tåget mot din vision. Våga fråga andra företagare som gjort liknande resor om råd. Det är ovärderlig kunskap att få ta del av.

-Stort tack för att ni delar med er Gustaf och Gustaf och lycka till i Sverigefinalen av Årets Unga Företagare Sverige 2022 den 14:e oktober!

Fler nyheter från Företagarna