podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Valet 2022

Publicerad 9 maj 2022
Företagarna Kalmar län bjuder in riksdagsledamöter och regionala beslutfattare till en spännande duell där de får ta ställning till och berätta mer om hur deras politik skapar de bästa förutsättningarna för ett företagarvänligt samhällsklimat.

Årets valrörelse blir säkerligen som vanligt en dragkamp mellan olika politiska förslag. Men mer än tidigare kan det också bli diskussion om vad som faktiskt är sant och relevant. För företagare är det ganska klart vad som är bra företagarvänlig politik. Regler är bra om de är genomtänkta och fyller syftet. Alltför ofta blir en regel ofta kompletterad med fler för att lagen/regeln skall hindra det som det var meningen att göra.

I flera opinionsmätningar har väljarna rankat sjukvård och lag och ordning som två av de viktigaste valfrågorna. Även bland våra medlemmar är just välfärdsfrågor och lag och ordning viktigast. Företagen är möjliggörare till ett tryggt samhälle.  Det är våra medlemmar som skapar stört skatteintäkter i länet kommuner, de skapar jobb som motverkar utanförskap och står för innovation och utveckling. Därför är det viktigt att träffas och resonera om hur våra regionala beslutsfattare kan säkerställa ett starkt näringsliv i vår region.

-Syftet med debatten är inte att komma överens eller att omvända politiker. Utan främst att få politikerna att förstå att 4av5 jobb skapas i de små företagen och att den vetskapen är lösningen på många av Sveriges utmaningar. Det sammanhanget skall vi provtrycka under debatten, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna.

Läs mer och anmäl dig här!

Fler nyheter från Företagarna