podcast news play företagaren I media förmån faq

Årets Företagare Västervik är utsedd!

Rickard Olsson på Mjölkteknik Öst AB utsågs igår till Årets Företagare i Västervik.
Publicerad 8 jun 2022

Företagarna Västervik överraskade igår Rickard Olsson på Mjölkteknik Öst AB, han är Årets Företagare i Västervik. 

Vi kommer att dela ut priset till Årets Företagare på årets Tjustgala som går av stapeln lördagen den 24 september, säger Företagarnas ordförande Susanne Stackelberg. Att få dela ut dessa utmärkelser till duktiga företagare, som bidrar till vår kommuns välfärd är ett av de mest ärofyllda uppdragen som förtroendevald i Företagarna.

Utmärkelsen Årets Företagare har delats ut i över 80 år av Företagarna. Kommunvinnarna samlas i nästa steg i en regionsfinal i Kalmar den 21 juni och alla de regionala vinnarna går sedan vidare till den stora finalen Årets Företagare Sverige som hålls i Blå Hallen i Stockholms Stadshus i oktober. Totalt är det 21 regionfinalister som gör upp om den nationella titeln. 

Motivering Årets Företagare Västervik:

Vi lever i en tid då livsmedelsproduktion är ett hett ämne i den dagliga debatten, om det så handlar om ekonomi, klimat och miljöåtgärder eller oro i världen. 

Med långsiktighet, hand-i-hand med en god personalpolitik, bidrar Årets Företagare positivt till denna samhällsviktiga sektor. 

I en bransch under hård press och tuffa villkor har Rickard Olsson målmedvetet byggt ett starkt växande företag med god lönsamhet.  

Integrerad automatisering av djurstall hjälper kunden att ställa om sin verksamhet mot en bättre arbetsmiljö, välmående djurbesättningar och en hållbar produktion som följd. 

Behovet av stabil och hållbar livsmedelsproduktion ligger i allas intresse. Genom att förbättra villkoren för våra mjölkproducenter bidrar Årets Företagare, med driv och vilja, till en nödvändig utveckling av det moderna lantbruket.  

Utöver sitt företagande visar Årets Företagare ett starkt socialt engagemang genom att i stadsnära miljö, på sin egen fastighet, bidra till upprätthållandet av Källsåkers våtmark för fågelstudier, samt tillgängliggöra Hermanstorps fornlämningsområde för historiskt hungrande stadsbor och skolelever. 

Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.