podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare & Årets Unga Företagare Kalmar län 2022!

Publicerad 21 jun 2022
Idag delade länsråd Ylva Mannervik ut priset Årets Företagare och Robert Wallin, Företagarna Årets Unga Företagare Kalmar län. Priset Årets Företagare går till går till Bill Sturesson, Erik Hjelm, Marcus Hellens och Johan Rosengren, Plåtson i Oskarshamn. Priset Årets Unga Företagare går till Gustav Haglund, Mister York AB, Nybro.
Från vänster Ylva Mannervik, Johan Rosengren och Robert Wallin

– Våra pristagare är utmärkta förebilder för regionens företagande. Båda pristagarna ligger i framkant och utvecklar sin bransch.  Våra vinnare sätter verkligen Kalmar län på kartan, säger Robert Wallin, biträdande regionchef Företagarna.

– Kreativitet, ett genuint intresse och förmågan att fokusera kännetecknar våra vinnare. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Kalmar län ska fortsätta utvecklas, säger länsråd Ylva Mannervik.

 

Juryns motivering Årets Företagare Kalmar län:

En möjlighet kommer som en snigel och försvinner som en blixt. Årets Företagare i Kalmar Län har förmågan att se möjligheter när de kommer, det är viktigt när man verkar i en traditionell bransch. Genom att satsa på digitalisering har vår vinnare blivit en spelare att räkna med på en större arena.

Digitalisering har gett företaget en bredd som medför att de kan nyttja olika kunskaper för att lösa kundernas alla behov. I detta företag är flexibilitet och personalens kompetens faktorer som leder företaget till nya höjder. Med en stabil grund i det lokala geografiska området väljer de nu även att vara lyhörda på en större marknad. Med ett stort hjärta engagerar man sig i sina medmänniskor och i det lokala civilsamhället.”

 Juryns motivering Årets Unga Företagare:

Innovativt tänkande, fantastiska produkter och en service i världsklass kännetecknar Årets Unga Företagare. Vinnaren visar på småländskt entreprenörskap genom att ta ett existerande koncept, lyfta det ett par snäpp, resurseffektivisera, paketera om det och addera nytänk. Det nya konceptet är skalbart, innovativt och kommer ta framtiden med storm. Med stort driv och fokus lyfter vi på hatten för Årets Unga Företagare i Kalmar län”

Vinnarna går nu direkt till den stora nationella finalen i Stockholm den 14 oktober.

Fler nyheter från Företagarna