podcast news play företagaren I media förmån faq

Företagarna tar pulsen på Vänsterpartiet

Företagarna tar pulsen på Birger Lahti, Vänsterpartiet, Ledamot i näringsutskottet, ersättare i miljö- och jordbruksutskottet.
Publicerad 25 jan 2022
Birger Lahti, Vänsterpartiet

Företagarnas Digitala Mötesrum tog pulsen på Vänsterpartiet och deras syn på företagarpolitiska frågor.

-En av de viktigaste frågorna för oss är att skattepengar skall gå till den offentliga välfärden. Vi kommer att granska alla privata vårdgivare, skolor som lever på skattemedel. Vi tycker inte att företagare eller andra skall få nyttja sjukförsäkringar i den utsträckningen som det görs idag, vi kommer att verka och vidta åtgärder för detta menar Birger Lahti.

Lahti har småföretagandet i familjen och vet hur intensivt det är att vara företagare. En fråga som Vänsterpartiet och Birger verkligen brinner för är trygghetssystemet för företagare.

-Det är orättvist att företagare inte kan använda trygghetssystemet. Vi kommer att se över detta så att man känner att man kan vara sjuk och föräldraledig som företagare, menar Lahti.

Frida Boklund, regionchef Företagarna reflekterar över Birgers inlägg.

-Det är bra att Vänsterpartiet jobbar för ett trygghetssystem som är anpassat till företagares verklighet. Det är också överraskande att man kan tänka sig att låta de som vill forma sitt eget skydd. Sjukersättning för företagare är viktigt, man måste kunna nyttja det man betalar för och så är fallet inte idag, säger Boklund.

Vill du ta del av hela samtalet eller se när Birger Lahti rangordnar våra frågor kan du se allt i sin helhet här.

Företagarnas Digitala Mötesrum genomförs varje helgfri fredag kl. 11.00-12.00, program och anmälningslänk hittar du på www.foretagarna.se 

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.