podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Sommarhälsning från Företagarna

Publicerad 1 jul 2021
Nu har sommaren gjort sitt intåg med allt vad det innebär. För dig kanske det innebär hängmattan och ett par veckors ledighet eller så innebär det högsäsong utan ro och vila eller någonstans mitt emellan. Oavsett hur det ser ut så är du och din företagarinsats värd guld och inte bara för dig utan för den ort du är verksam i, den region du är verksam i och inte minst för hela Sverige! Det är därför vi på Företagarna kämpar varje dag för att du som företagare skall få möjlighet att nå din fulla potential och bli så framgångsrik som möjligt.

Under våren har vi i princip uteslutande arbetat med frågor som har med pandemin att göra. Vad behöver ni medlemmar på kort och lång sikt för att kunna ta er igenom krisen. Och det har handlat om allt från ge förslag på reformer till att belysa buggar i stödsystemet och mycket mer.  

Framåt kommer vi att jobba för att alla ni företag skall få så bra förutsättningar som det bara går för att driva era företag lönsamt. I kris behövs stöd men på sikt gynnas inte långsiktig tillväxt eller jobbskapande av stöd, för det krävs omfattande reformer.

  1. Skatternas nivåer och skattesystemets utformning är en av de viktigaste frågorna för landets företagare. Därför kommer vi att arbeta för lägre beskattning av företag och företagande.

  2.  Kostnaden att anställa måste sänkas. Detta kan ske genom sänkta arbetsgivaravgifter (särskild löneskatt) eller genom en mer differentierad lönestruktur som bättre speglar kompetens. 
  1. Företagens regelbörda och administrativa kostnader måste sänkas. Myndigheter och beslutsfattare måste arbeta systematiskt, och på flera nivåer, med regelförenkling för att vända utvecklingen med ökande kostnader och i stället minska dem.

 De här tre frågorna kommer vi att driva framåt. För det som är tydligt är att det gångna året varit mycket tufft för Sveriges småföretag, men att de är mycket optimistiska när de blickar framåt.

Vi på Företagarna Gotland, Småland & och Östergötland vill önska dig en fantastisk sommar men även passa på att tacka dig för ditt medlemskap i Företagarna ju fler vi är desto starkare blir vi och ju mer kan vi göra i arbetet för att skapa ett företagsklimat i världsklass för dig och alla andra företagare i Sverige!

Alla förmåner samlade för dig som är medlem i Företagarna

För att få en snabb överblick av våra förmåner har vi sammanställt dem här och vad som generellt gäller för var och av dem.

Här hittar du alla förmåner på hemsidan: https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/

Obs! Vi reserverar oss för felskrivningar. (Om något skiljer sig från erbjudandet i mail och på hemsidan är det hemsidan som gäller då den uppdateras kontinuerligt)

OBS! Glöm inte Företagarna förmånsapp

Ladda ned appen "Företagarna förmåner" och kom igång att nyttja dina medlemsförmåner

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/foretagarna-formansapp/

OBS! Missa inte dina senaste förmåner!  

Få professionell hjälp med er digitala närvaro tillsammans med ConnectMedia

Med hjälp av ConnectMedia får du som medlem gratis konsultation och rådgivning samt unika rabatter på skräddarsydda lösningar för ditt företagAktivt. (Erbjudandet gäller grafiskt arbete, strategi, hemsidor, SEO, annonslösningar i digitala och sociala medier)

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/kalmar-lan/fa-professionell-hjalp-med-er-digitala-narvaro/

Lyreco – rabatt på kontorsmaterial och arbetsplatsprodukter

Upp till 60 procent i kostnadsbesparing vid köp av kontorsmaterial, industriprodukter, arbetskläder, kaffe och mycket mer.

Lyreco erbjuder sina företagskunder ett enkelt och snabbt sätt att hantera inköp av olika typer av arbetsplatsprodukter för sin verksamhet. Det inkluderar t.e.x. kontorsmateriel, städ- och industriprodukter, kaffe, arbetskläder och mycket mer. Hos Lyreco kan du hitta nästan allt du behöver för ditt företag.

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/lyreco/

Ramirent - rabatt på hyrmaskiner

Upp till 32 % rabatt på hyra av maskiner, liftar, material och utbildningar.

Ramirent är ett av Europas ledande företag inom maskinuthyrningsbranschen.  Som medlem i Företagarna får du upp till 32 % rabatt på hela utbudet av hyrmaskiner. 

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/ramirent/

Juridisk hjälp, krishantering och dokumentmallar

Företagarnas juridiska rådgivning - Kostnadsfri telefonrådgivning - Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer. En av våra mest populära förmåner! För mer information: https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/juridisk-radgivning/

Företagarna Krisjour - kriskommunikation för företag

Vi har fått många frågor om kriskommunikation och om vi kan erbjuda rådgivning när det gäller krishantering för företag. Så på begäran har vi nu slutit ett jouravtal med ett av de mest erfarna kommunikationsföretagen i Sverige, Hallvarsson & Halvarsson.

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/foretagarna-krisjour/

Hälsoportalen

Hälsofrämjande tjänster för dig med GARANT Sjukvård. I Hälsoportalen ingår bl.a. samtalsstöd och psykologhjälp, KBT-baserade hälsoprogram och artiklar och inspiration till en hälsosam livsstil. I samarbete med Länsförsäkringar och SOS International.

https://www.foretagarna.se/forsakringar/personforsakringar/halsoportalen/

Arbetsgivarhandboken

Företagarnas guide till dig med anställda

Bli en bra arbetsgivare med rätt kunskap i ryggen.

Företagarnas handbok för arbetsgivare är grundläggande ramverk för dig som stöd i din arbetsgivarroll. Den är framtagen av Företagarnas experter på arbetsmiljö och arbetsrätt med fokus på det mindre företaget. För mer info: 

https://www.foretagarna.se/driva-eget-foretag/arbetsgivarhandboken/

MARKNAD & KOMMUNNIKATION

Få professionell hjälp med er digitala närvaro

Med hjälp av ConnectMedia får du som medlem gratis konsultation och rådgivning samt unika rabatter på skräddarsydda lösningar för ditt företag. (Erbjudandet gäller grafiskt arbete, strategi, hemsidor, SEO, annonslösningar i digitala och sociala medier)

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/kalmar-lan/fa-professionell-hjalp-med-er-digitala-narvaro/

FÖRETAGSMÄKLARE

ExitPartner – Företagsmäklare

Företagarna senaste samarbete är med Exitpartner i region Östergötland och Småland. Avtalet innebär att du som är medlem i Företagarna inom ovannämnda regioner får tillgång till 1 timmas fri telefonkonsultation alternativt svar via e-post, avseende frågor som berör företagsförsäljning, köp av bolag samt generationsskiften.
Initialt gäller erbjudandet 100 timmar så det är förts till kvarn som gäller.

För mer info:

https://www.foretagarna.se/nyheter/kronoberg/2019/november/exitpartner/

 FÖRSÄKRINGAR

Garant försäkringar – Här finner du försäkringar för det mesta du som företagare behöver. För mer information: https://www.foretagarna.se/forsakringar/

BOENDE OCH RESA

För allt som vill bokas så som hotell, flyg hyrbil och tåg så gör man det lättas via Företagarnas hemsida i inloggat läge då du automatiskt är kopplad till erbjudandet.

Hotell – just nu 20 procent rabatt på Best Western Hotels & Resorts i Norden. 19 procent rabatt i övriga världen. 10 procent rabatt på konferensrum i Sverige 10% rabatt på konferensrum i Sverige. https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/best-western/

 Tåg - SJ: Du reser klimatsmart med upp till 10% på alla resor https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/sj/

Företagsflyg med BRA - Braathens Regional Airlines

Hela Sveriges inrikesflyg är nu tillbaka och erbjuder förmånliga priser till dig som medlem i Företagarna.

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/bra--braathens-regional-airlines/

Hyrbil – Som medlem i Företagarna har du alltid upp till 15 % rabatt när du hyr din bil (gäller både person- och transportbil) via Europcar. https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/europcar/

DRIVMEDEL & ENERGI

Gällande drivmedel OKQ8 eller Circle K så kan du ansöka om kort digitalt via hemsidan eller så finns det blankett så att du kan söka postalt. Har du redan kort på någon av dessa tankstationer kan du enkelt koppla ditt medlemskap till det befintliga kortet.

Circle K - 10 öres extra rabatt på drivmedel

Just nu får du som är medlem  och har ett Circle K företagskort kopplat till Företagarnas avtal 10 öres extra rabatt på drivmedel vid varje tankning. Rabatten gäller 15 juni-15 augusti 2021.  

Rabatt varierar beroende på drivmedel från 42öre - 75öre samt rabatt på trafikprodukter https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/circle-k/

 Okq8 - rabatt varierar beroende på drivmedel från 45öre-82öre samt 10% på trafikprodukter

Nyhet! 1000 kronor rabatt vid köp av laddbox. Du som är medlem i Företagarna kan köpa laddbox via OKQ8 till extra förmånligt pris, för att ladda säkert och smidigt hemma.

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/okq8/

Fortum

Som medlem i Företagarna har du rabatt på din el, både för företag och privat bruk.

Fortum är ett ledande elbolag som har kraft att förändra och driver utveck­lingen mot en mer hållbar framtid. Bara genom att bli kund hos Fortum bidrar du till en renare morgondag. Gör ett aktivt val och få rabatt på din el. https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/fortum/

BIL

Vid köp av bil och tillbehör behöver du ha med ditt medlemsnummer när du skall genomföra en affär. 

BMW – 10 procent rabatt på ordinarie pris vid köp av en ny tjänstebil från BMW. 2020 gäller rabattsatsen för alla modeller! Du får även 10 procent rabatt på fabriksmonterad utrustning, dock ej nettoprissatta utrustningspaket. 

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/bmw-och-mini/

Mini – Ett avtal på plats som erbjuder dig som medlem 10 procent rabatt på ordinarie pris vid köp av en ny MINI tjäsntebil. Du får även 10 procent på fabriksmonterad utrustning, dock ej nettoprissatta utrustningspaket.

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/mini/

Volvo - Som medlem i Företagarna får du 10 % rabatt vid köp av ny Volvo – en av Sveriges mest populära tjänstebilar. Rabatten gäller alla modeller och du får samma rabatt på fabriksmonterad extrautrustning och tillbehör som du beställer i samband med bilen.

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/volvo/  

Peugeot –  Peugeot erbjuder en medlemsrabatt på upp till 27 % rabatt på sina transportbilar Peugeot Partner, Expert och Boxer och upp till 15 % rabatt på personbilar. https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/peugeot/

Ford - rabatt på transportbil

Som medlem i Företagarna har du upp till 17 procent rabatt på transportbilar från Ford.

Ford har Europas populäraste transportbilsprogram.

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/ford/

GARANT Bil

Trygg och flexibel fordonsförsäkring för dig som företagare. För dig som kör mycket i tjänsten är en bra bilförsäkring extra viktig. GARANT Bil har bland annat fri körsträcka och 0 kr i självrisk vid reparation av stenskott.

https://www.foretagarna.se/forsakringar/bilforsakringar/garant-bil/

UTBILDNING

Om ni vill fortbilda er eller er personal med hjälp av Företagarna utbildning så gäller det att boka kurser via hemsidan för att kunna nyttja rabatter och erbjudande. 

Utbildningar hittar du här: https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/foretagarna-utbildning/

DETALJHANDEL, HYR & KÖP 

Ikea, koppla och handla med IKEA- Businesskort. Dustin – registrera medlemskonto hos Dustin via hemsida.

IKEA – 6% på hela sortimentet. Kan förekomma ytterligare kampanjer.

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/ikea/

Ramirent - rabatt på hyrmaskiner

Upp till 32 % rabatt på hyra av maskiner, liftar, material och utbildningar.

Ramirent är ett av Europas ledande företag inom maskinuthyrningsbranschen.  Som medlem i Företagarna får du upp till 32 % rabatt på hela utbudet av hyrmaskiner. 

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/ramirent/

Dustin - rabatt varierar beroende på produkt.

Medlemsrabatt på IT-produkter. Som medlem hos Företagarna får du rabatt på stora delar av Dustins sortiment, unika erbjudanden och 30 dagars kredittid.

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/dustin/

TELEFONI

Tele2 - 15 % rabatt på alla våra mobila tjänster som t.ex. Tele2 Växel Mobil. 25 % rabatt i Tele2 Butikerna vid köp av mobiltelefontillbehör i samband med tecknande av mobilabonnemang under Företagarnas telefoniavtal. För att beställa, kontakta närmaste Tele2-butik eller återförsäljare. Du kan även ringa Kundservice på 0200-23 23 23 https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/tele2/

FRAKT

DB Schenker - Som medlem har du en förmånlig rabatt på paket- och godssändningar, oavsett om du vill skicka med lastbil, båt eller flyg. Just nu upp till 30% rabatt!

För mer information:  https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/db-schenker/

Sendify - Du som är medlem i Företagarna får inte bara upp till 85 % rabatterade fraktpriser utan får också pengar tillbaka genom en fraktbonus när du bokar din frakt med Sendify. https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/sendify/

EKONOMI

Företagarna Finansiering

Vi hjälper dig hitta rätt finansiering för att få ditt företag att växa.

Här kan du som medlem i Företagarna ta del av unika erbjudanden på företagslån från våra olika partners. Vi har även samlat information, tips och guider för dig som vill investera och få ditt företag att växa. Läs mer om olika finansieringslösningar och se vad som bäst uppfyller dina mål. https://www.foretagarna.se/special/foretagarna-finansiering/

Årsredovisning Online - deklaration ingår!

Som medlem i Företagarna har du 15 % rabatt på gör-det-själv-tjänsten Årsredovisning online. Årsredovisning Online är sedan 2013 den marknadsledande tjänsten för att ta fram och lämna in Årsredovisning (K2) och inkomstdeklaration 2 för aktiebolag, oberoende av vilket bokföringsprogram som använts.

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/arsredovisning-online/

SEB - Förmånliga rabatter på bolån till ägare och anställda.

Möjlighet att låna upp till 350 000 kronor utan säkerhet till 4,68 procent ränta

Teckna låneskydd och få de första fyra månaderna av försäkringen utan extra kostnad

Enkla firman eller Företagspaketet utan kostnad under 18 månader (ordinarie pris 600–1 200 kr/år)

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/seb/

Nets - betalterminaler

Som medlem i Företagarna erbjuder vi dig förmånliga rabatter hos Nets – en av Nordens främsta betalningsaktörer. Bl.a. har du 15 % rabatt vid hyra av betalterminaler. https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/nets---betalterminaler/

Nets Easy - enkelt att ta betalt online

Som medlem i Företagarna har du en rabatterad transaktions- och månadsavgift vid tecknande av Nets betallösning Easy. https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/dibs/

Visma - ekonomi, inkasso och factoring

Som medlem i Företagarna erbjuder vi dig förmånliga rabatter på tjänster från Visma - ett av Nordens största och mest expansiva IT företag. https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/visma/

Mercell Commerce – försäljning till offentlig sektor

Ditt företag kan dra stor nytta av att delta i offentlig upphandling med hjälp av Mercell Commerce. Börja bevaka upphandlingar som är relevanta just i din bransch redan idag.

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/mercell-commerce/

Offerta - rabatt på affärspaket

Du som är medlem i Företagarna har 10 % rabatt på valfritt affärspaket samt en personlig säljcoach under 12 månader som hjälper dig att utveckla ditt företag och se till att du får ut optimalt av Offerta.

https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/offerta/

REKRYTERING OCH BEMANNING

För dig som behöver hjälp med att rekrytera personal eller vill hyra in via bemanning finns medlemsförmånen Rekrytering och bemanning som är ett samarbete mellan Företagarna och StudentConsulting. https://www.foretagarna.se/medlemsformaner/riks/foretagarna-rekrytering-och-bemanning/

Trevlig sommar önskar  

Företagarna Småland, Östergötland & Gotland

Fler nyheter från Företagarna