podcast news play företagaren I media förmån faq

Årets Företagare & Årets Unga Företagare Kalmar län 2021 är utsedda!

Idag den 24 augusti på Kalmar slott delade landshövdning Peter Sandwall ut priserna till Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Kalmar län. Priset Årets Företagare gick till David Johansson, Marcus Johansson och Thomas Johansson, ISAB Isoleringsspecialisten AB, Oskarshamn. Priset Årets Unga Företagare gick till Anton Cansund och Billy Lansdowne, Takteam i Sydost AB, Kalmar.
Publicerad 24 aug 2021
Från vänster: Frida Boklund, Marcus Johansson, Peter Sandwall

– Våra pristagare är utmärkta förebilder för regionens företagande. Båda pristagarna ligger i framkant och utvecklar sin bransch. Våra vinnare sätter verkligen Kalmar län på kartan, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna Kalmar län.

 

– Kreativitet, ett genuint intresse och förmågan att fokusera kännetecknar våra vinnare. Framgångsrika företag är en förutsättning för att Sverige och Kalmar län ska fortsätta utvecklas, säger landshövding Peter Sandwall.


Juryns motiveringar:

Årets Företagare Kalmar län, David Johansson, Marcus Johansson och Thomas Johansson, ISAB Isoleringsspecialisten AB

Årets Företagare i Kalmar län är ett stabilt, miljö-, hållbarhet- och kvalitets medvetet företag som med sin gedigna kompetens och erfarenhet utvecklat sitt företag till att nå ut till en kundbas som stäcker sig långt utanför kommunens gränser.

Genom att bibehålla en platt organisation och en lyhördhet till sina medarbetare fortsätter företaget att expandera och vara en arbetsgivare att räkna med.

Årets Företagare är inte bara sig själv närmast utan bidrar genom sina idéer och sitt arbete till att näringslivet och samhället utvecklas i en positiv riktning.

Årets Unga Företagare i Kalmar län, Anton Cansund och Billy Lansdowne, Takteam i Sydost AB

Årets Unga Företagare i Kalmar län har visat på ett stort entreprenöriellt sinne, drivkraft och framåtanda. Företaget har under många år av erfarenhet och nyfikenhet utvecklat en traditionell bransch och verksamhet till ett givet hållbart alternativ. Då man inte har ro att sitta still har man sett till att bredda utbudet under åren och jobbar hela tiden med kvalitet, effektivitet och miljö för att kunden skall få en så bra produkt som möjligt på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt.

Företagets ambition är att växa och bli den självklara aktören i södra Sverige inom sin bransch!

Anton Cansund, Billy Lansdowne, Peter Sandwall

Foto från vänster: Anton Cansund, Billy Lansdowne och Peter Sandwall.

Vinnarna går nu direkt till den stora nationella finalen i Stockholm den 15 oktober och tävlar om Årets Företagare och Årets Unga Företagare Sverige 2021.

Priset Årets Företagare har delats ut i drygt 20 år på lokal och regional nivå. Sedan 2007 koras även Årets Företagare i Sverige. Priset ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som inspirationskälla och förebild för andra företagare.

Fler nyheter från Företagarna

Sätt entreprenörskap på schemat

Ämnet entreprenörskap eller entreprenörskap och företagande bör erbjudas på samtliga gymnasieprogram och inom sammanhållen yrkesutbildning på kommunal vuxenutbildning.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.