För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Möte med Region Kalmar län

Publicerad 14 maj 2019
Igår var vi på möte med Region Kalmar län (Karin Helmersson, Peter Wretlund, Pär-Gustav Johansson, Anders Andersson, Anders Borgehed, Handelskammaren) och resonerade om viktiga strategiska satsningar för att förbättra Kalmar läns infrastruktur. De satsningar som vi tillsammans kom överens som var absolut viktigast och det man skall inleda att aktivt arbeta för är sammanfattade nedan.

Vägar
E22:an är viktig för hela länet och behöver rustas upp för att säkerställa att transporter kan komma fram snabbt och säkert, detta gäller både gods och personer så klart. Här handlar det om att göra vägen mötesfri så att man kan höja hastigheten. Det finns också en vilje-inriktning att skapa ett testprojekt för att elektrifiera någon del av E22:an, helst hela. Ambitionen att testa och förbereda delar av viktiga sträckor för framtidens transporter är mycket bra. Företagarna ger tummen upp på det!

Järnvägar
Här kommer kust till kustbanan vara en viktig länk för att kunna möjliggöra snabb transport till Växjö, Göteborg, Stockholm och Öresundsregionen, viktigt för att bredda arbetsmarknadsregion. Det finns flera andra satsningar som finns på önskelistan, men en kust till kustbana kommer förenkla rörlighet för kompetens.
 
Flygplatsen

Flygplatsen är viktig för att kunna tar sig ut i världen. Här kommer man värna om att få behålla och utveckla den flygplats som finns i Kalmar idag.

Hamnarna
Hamnarna i länet fungerar bra, men infrastrukturen till och från hamnarna måste stärkas.

Frida Boklund, regionchef

Fler nyheter från Företagarna