För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Svar från tre politiker i Mönsterås

Publicerad 7 sep 2018
Vi är samhällsbärare och jobbskapare och vi representerar Sveriges småföretagare. Tre av Mönsterås politiker i valet 2018 fick frågan - hur tänker ni förbättra företagarklimatet i kommunen?
Från vänster: Anders Johansson (c), Robert Rapakko (s) och Per Lindeberg (m)

Robert Rapakko (s): Vi behöver förse företagen med stark arbetskraft. Det är viktigt att ungdomar och nyanlända får utbildning för att bli anställningsbara. Nyanlända kvinnor, som ofta blir isolerade, behöver hjälp att integreras i samhället.

Anders Johansson (c): Vi står inför en stor utmaning med att många arbetsdugliga idag står långt ifrån arbetsmarknaden. Detta måste lösas nu! Arbetsförmedlingen och Arbetsmarknadsenheten har en betydande roll i detta arbete. Kommunen bör ha en individuell dialog med varje företag i denna fråga.

Per Lindeberg (m): Jag instämmer med övrigas åsikter. Att få ut nyanlända i arbete är viktigt, men vi måste även sätta press och krav på nyanlända. Exempelvis att vissa bitar av undervisningen måste uppfyllas som att kunna skriva och läsa. Vi vill skapa möjligheter för att bygga mer, ex. bostadsrätter, som kan generera inflyttning. Nyanlända kvinnor måste få möjlighet att lära sig det svenska språket för att integreras i samhället. Det är också viktigt att Arbetsmarknadsenheten får resurser för att fortsätta sitt betydelsefulla arbete.

Fler nyheter från Företagarna