För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarnas afterwork med Burgare & bärs på Mullsjö hotell 14 november

Publicerad 15 nov 2023
En kväll med stor uppslutning av lokala företagare och näringslivsvänner, där vi nätverkade och fick ta del av stort och smått som är aktuellt.

Maria Johanskog, ordförande Företagarna Mullsjö, berättar att Företagarna har just nu ett ökat tryck från medlemmar i hela Sverige, där brott mot företagare är högaktuellt. Detta beräknas kosta svenska företagare upp mot 100 miljarder per år och det drabbar företag stora som små. Allt från inbrott, skadegörelse och stöld till cyberbrottslighet.

Vi fick höra Semir Kozic och Lennarth Andersson berätta om den satsning de gör vid norra infarten, med ett helt nytt handelsområde på 11000 kvadratmeter. Fastigheten ägs av Gunnarsbo fastigheter i Mullsjö AB och de önskar att någon aktör inom byggvaruhandeln ska etablera sig där samt något annat med. De för en dialog med flera intresserade aktörer och framhåller vikten av att få bra aktörer och företagare som verkar för att kommunen ska växa. Hör gärna av er till dem om du sitter inne på bra idéer.

De har haft hjälp av Pernilla Bernhardsson och Andre Karlsson från Mullsjö Kommun att utveckla projektet, som de hoppas vara igång med våren 2024. De framhåller vikten av att lyssna till företagare på orten och invånare, för att skapa något som finns ett behov av just här. Något av intresse för lokalbefolkningen, lokala företag, trafikanter och passerande vid det exceptionellt bra läget på fastigheten.

Vi fick även lyssna till Malin och Andreas Arvidsson som för fullt håller på att färdigställa sitt Bed & bakery som har arbetsnamnet ”Kudde & kaka”. Det ligger vid Västra kärr och har 13 nyrenoverade rum som kommer att vara starta redan i januari hoppas de. Så småningom väntas bageriet bli klart, men de har redan idag ett bageri i Tidaholm som kan förse verksamheten med nybakat inledningsvis.

De känner sig som Mullsjöbor även om Västra kärr hör till Habo. Malin & Andreas berättar om sin dröm att skala ner lite från sitt nuvarande företagande och hitta arbetsglädje i sitt nya projekt. Malin skrattar och berättar att de inte är så bra på att inte växa. Nu vill de hålla det ”lagom”. Att jobba med hjärtat som styr. De har många idéer och jobbar på samarbete med lokala företagare inom massage, yoga med frukost, afternoon tea och bakkvällar. Visst är det spännande med satsningar?

Helene Öberg från Socialtjänsten, jobbar med våld i nära relationer och berättar mera om nästa veckas satsning för att lyfta just den frågan. Det är något vi som arbetsgivare kan tänka på att vara öppna för, gällande anställda.

Per Högberg, Kommunstyrelsens ordförande berättar om översiktsplansarbetet som pågår för fullt. En sammanställning väntas vara klar i april, som sedan ska arbetas vidare med. Det är mycket han jobbar med och han trivs fantastiskt bra med sitt jobb som kommunstyrelsens ordförande där vi som en mindre kommun kan jobba på ett bra sätt för att skapa möjligheter för bl.a. förskola, skola och boende för äldre.

Vi fick även höra om nya direktiv där Mullsjö skapar nya kriterier för att främja lokala företag i upphandlingsfrågor på ett bra och korrekt sätt.

Just upphandling är något som Företagarna Mullsjö kommer lyfta i januari när vi förhoppningsvis får besök av Företagarnas expert Magnus Johansson från rikskontoret i just upphandlingsfrågor m.m. Preliminärt så blir det en företagslunch i januari med efterföljande utbildning och information om hur vi företagare kan ta del av kommunens inköp av varor och tjänster.

Detta kan bli en kanondag för både företagare och tjänstemän som sköter inköp, samt kommunens upphandlingsansvariga.

Pernilla Bernhardsson från MUAB Mullsjö Utveckling AB visar upp årets Mullsjökort som går att köpa. Det är ett sätt att stötta lokala företag och får gissningsvis 250.000 kronor att hamna i kommunen. Beloppet på varje kort är 100:-, så köper man så många man önskar. De går att köpa som privatperson och som företagare, som gåvor. Det är MUAB som håller i distributionen av dessa till företag. Privatpersoner kan köpa dem på Björkhaga hotell, Modelinn och Matöppet i Sandhem. De går nyttja på ca 40 ställen lokalt.

Vill du ta emot dem eller köpa kort, hör av er till Pernilla. Perfekt nu inför julen.

Tack alla som kom denna tisdagskväll. Så trevligt. Hoppas vi ses på nästa träff, som är Jullunchen på Mullsjö konferenshotell 15 december.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna