För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Mullsjö 2023 är utsedd!

Publicerad 7 jun 2023
Vi gratulerar Christer & Maria Alzén, samt Glenn & Marie Svärdh på Landhs konditori till utnämningen Årets Företagare i Mullsjö kommun 2023, som värdiga vinnare och passar på att få en pratstund.

Utnämningen var i samband med firandet av nationaldagen på Hembygdsgården i Mullsjö.

Men först motiveringen till utnämningen:

Årets företagare har under sina 30 år i företaget utvecklat ett anrikt lokalt bageri till en framgångsrik och växande verksamhet med driv och engagemang.

De förser sina kunder med god mat och vackra bakverk i trivsamma miljöer.

De är en stor aktör med 5 butiker i flera närliggande kommuner, med hjärtat och kärnan i Mullsjö.

De är jobbskapare till många, där flera har sitt första jobb hos dem och är hyllade som arbetsgivare.

De leder sitt företag från tanke till handling. Från vision till verklighet.

Hur känns det nu att få denna utnämning?

-Vi på Landhs och framförallt vi som äger företaget får extra energi och ett bevis på att vi leder vår verksamhet åt rätt håll.

Hur har starten gått på Kärnekulla som nyss dragit igång?

-Kärnekulla har startat fantastiskt bra och vi ser med spänning fram mot att dessutom få alkoholtillståndet på plats . Vi märker att efterfrågan på mat är väldigt stor och vi själva älskar verkligen lokalen och läget.

Vad driver er som företagare och har det förändrats genom åren?

-Det som driver oss är framför allt långsiktighet - Vi har alltid känt att här vill vi vara och verka . Vi har gjort medvetna satsningar genom åren och känner att vi är på rätt väg . Att skapa ett stabilt företag med våra egna värde grunder som skapar en trygg arbetsplats för våra anställda. 

Landhs ger många sitt första arbete och finns det någon särskilt tanke kring det?

-Vi är i en bransch som har många tjejer och killar som jobbar extra . De är helt avgörande för att vår verksamhet ska fungera . Utan dem skulle vi ej fungera alls.

Vi försöker vara en arbetsgivare som ger rätt signaler när man som ung börjar sin resa på arbetsmarknaden.

Hur satsar ni på hållbarhet?

Hållbar satsning kan vara mycket men att vara företagare idag innebär många utmaningar , inte minst med de snabba omvälvande händelser som varit de senaste åren . Därför känns det extra roligt att vi klarat mycket av detta på ett bra sätt . 

Att vara på tå och intresserad  som företagare är ett framgångsrecept. Ibland möter man en viss form av bitterhet från en del företagare men vi känner tvärtom en glädje och stolthet!

Finns det något ni önskar utvecklas för att underlätta för företagandet och tillväxten?

Det finns många saker som underlättar för företagande , regler osv  men det är klart att många politiska beslut påverkar dig både privat och som företagare , men som företagare får alla beslut mycket större effekt särskilt nu när vi vuxit som företag och har många anställda .

Under mina 30 år som företagare så är det första gången Alla kostnader skenar samtidigt - det har aldrig hänt innan . Då har kanske löner eller något annat stigit men  nu är det verkligen allt på en gång . Det gör att man måste vara sitt bästa jag som företagare även i framtiden.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna