För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna knackar på hos Klaus Buddeberg och Kathrine Rudlang som driver Mullsjöveterinären

Publicerad 6 dec 2023
Hur är det att jobba som veterinär och vad är det för skillnad mellan att behandla olika djur? Om det har vi pratat med Klaus och Kathrine på Mullsjöveterinären.

Klaus Buddebergs pappa var veterinär så det var något han satsade på tidigt och har haft mottagning i Mullsjö sedan 1999. Förra året började även Kathrine Rudlang i företaget och det har gjort att de kunnat ta emot fler sedan dess. Klaus är mera inriktad på nöt och häst, medan Kathrine oftare hjälper hund och katt med mera. Just nu är det störst ökning på hund och katt.

Klaus har arbetat tidigare i Ånäset utanför Umeå, medan Kathrine arbetat en hel del i Norge på Veterinärhögskolan, men även på djursjukhuset i Jönköping och Skara.

Träffar djur flera gånger 

På frågan om det är ett säsongsbetonat arbete så svarar Klaus att på våren är det väldigt mycket kastreringar av allehanda djur. Fölningar och kalvningar sätter i gång tidigt på året.

De trivs väldigt bra med att jobba på ett mindre ställe där man får träffa djurägare och djur om och om igen. Det är stor skillnad mot att arbeta på exempelvis ett djursjukhus.

Som medlemmar i Företagarna tycker de båda att det är riktigt kul att träffa andra företagare på orten. Att det är en samling med väldigt olika typer av företag, men visst är det trevligt att nätverka med andra företagare. I sin bransch har de många som de lärt känna genom åren vid utbildningar och i arbetet, men att träffa andra lokala företagare är en annan sak. De får sina kunder oftast genom rekommendation och de flesta bor rätt nära, men de har även de som åker längre för att besöka deras klinik.

Finns det svåra djur?

Finns det djur som är svårare än andra? frågar vi. Då säger Kathrine att hon har svårare att läsa av reptiler, men att läsa av hundar och katter är lättare. Klaus tycker att det mesta går bra. Det som känns självklart för någon i mötet med djur,  kan för andra verka svårt.

Onekligen har de båda ett spännande yrke och de skulle inte kunna tänka sig att jobba med något annat. Det är ett samspel mellan djurägare, djur och veterinär.

Numera har de inte jour, men visst händer det att Klaus rycker ut även efter arbetstid. När det gäller hund och katt så finns Djursjukhusen tillgängliga efter arbetstid, då de har dygnetruntbemanning.

Vi tackar för pratstunden och önskar dem båda en God Jul nu framöver och ser fram mot att träffas på våra företagsträffar framöver.

Maria Johanskog, ordförande Företagarna Mullsjö

Taggar
Fler nyheter från Företagarna